Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Zware depressie met alleen diagnose arts en Wajong aanvrag
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Zware depressie met alleen diagnose arts en Wajong aanvrag
Propje1989
21695

Hee,

hier een vraagje van een 28 jarige ik heb altijd gewerkt vanaf mijn 14de maar heb voor mijn doen een zware jeugd gehad waardoor ik eigenlijk altijd al (vanaf miin tiende) depressief ben geweest alleen de diagnose is pas 4 jaar geleden gesteld door de arts. Psychse klachten zijn er ook maar in overleg met de dokter zullen we dit nu uitzoeken doormiddel van pyshiaters en dergelijke. Ik heb daarbij met veel moeite opleidingen afgerond en verschillende banen gehad maar door depressies angst-woede stoornissen enz. is het niet mogelijk voor mij om met de dagelijkse dingen bezig te zijn ook al is dit onder invloed van citalopram en oxazepam. (oxazepam sinds kort).

iemand die mij misschien kan helpen met me antwoord wat kan het uwv voor me beteken? 

 

Ps. Zit ook al sinds september 2016 in de ziektewet vanwege zwangerschap tweeling en depressie 

Een laattijdige Wajong aanvragen is denk ik weinig zinvol. Met je 28 jaar kom je alleen in aanmerking voor de Wajong2015. Daar kom je alleen in als je “duurzaam geen arbeidsvermogen” hebt. Dus als het UWV beoordeelt dat je nooit in je leven geen arbeidsvermogen meer zult hebben. Andere mogelijkheden zijn (als je ziektewet is afgelopen) WIA, WW of bijstand van de gemeente.

Voor jou en je gezin zou het fijn zijn als de depressies en angst-woede stoornissen verminderen. Ik hoop dat het je gaat lukken. En ik heb ook gezien dat het kan. Soms met wat terugvallen, maar als je weet dat er na moeilijke perioden ook weer beter tijden komen kan dat helpen. De toekomst is van jou. En een tweeling is wel een rijk bezit.

Hoi Propje1989,

Wat goed dat je dit voor jezelf uitzoekt, gezien alles wat je hebt meegemaakt! Ik begrijp dat je wilt weten wat UWV hierin voor je kan betekenen.

Wanneer je Wajong aanvraagt, wordt deze beoordeeld volgens de regels die nu gelden. Dit is nu dus de Wajong 2015.

De voorwaarden voor de Wajong 2015 vind je hier: Voorwaarden. Dit betekent dat je moet kunnen aantonen dat je nooit hebt kunnen werken en dit in de toekomst ook geldt. Kom je niet in aanmerking voor de Wajong 2015, dan kun je mogelijk wel andere ondersteuning krijgen.

Lees verder in deel 2.

Laatst gewijzigd op: 26 september 2017 14:53

Deel 2

Met een aanvraag beoordeling arbeidsvermogen beoordelen wij of je recht hebt op Wajong of op ondersteuning. 

Je geeft aan dat je op dit moment een Ziektewet-uitkering ontvangt. Ik raad je aan om ook contact op te nemen met de behandelaar van je Ziektewet-uitkering.

Met vriendelijke groet,

Jantina                
UWV Webcareteam


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!