Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Zelf verzoek om herziening indienen bij onredelijk hoge boetes tussen 1 januari 2013 en 1 januari 2017 van UWV, SVB en gemeenten
Nieuws
Zelf verzoek om herziening indienen bij onredelijk hoge boetes tussen 1 januari 2013 en 1 januari 2017 van UWV, SVB en gemeenten
jan
28940

Het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (Uwv) moet in sommige gevallen verzoeken om een vaststaande boete te herzien opnieuw inhoudelijk beoordelen.

Het gaat in deze zaken om vaststaande boetes aan uitkeringsgerechtigden die gebaseerd zijn op het oude, veel strengere boeteregime bij schenden van de inlichtingenverplichting en die soms zelfs hoger zijn dan de maximale geldboete die een strafrechter destijds kon opleggen.

Het is dus zinvol om bij boetes die opgelegd zijn tussen 1 januari 2013 en 1 januari 2017 na te gaan en zelf een verzoek om herziening in te dienen. Dit geldt voor boetes opgelegd door het UWV, SVB en gemeenten.

https://perspectief.uwv.nl/forum/s/in-de-probleemen-door-het-uwv

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!