Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Werkvakantie invloed?
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Werkvakantie invloed?
TimeMovesBackwards
32968

Hallo,

Ik ben een poos geleden 100% afgekeurd, ik heb de oude Wajong.

Ondertussen begin ik me wel een beetje te vervelen met het leven dus
ben zoekende gegaan naar dingen die mij minstens redelijk interesseren (blijken dit nou toch even belachelijk prijzige dingen te zijn die ik niet kan betalen met een wajong) dus daar zit ik dan met...

...vraag 1:
- Zijn hier potjes voor, kan ik crowdfunden of wat zijn hier mijn mogelijkheden?

en dan komen we meteen bij...

...vraag 2:
- Zou ik voldoende geld weten te bemachtigen en ik iets dergelijks zou kiezen als 'abroad vrijwilligerswerk' bijvoorbeeld 2 weken leeuwen helpen in Afrika zou de Wajong dan besluiten dat ik toch wel kan werken omdat ik 2 weken iets volhield?

Bedankt Jan.

Een aantal dingen van de topics opgestoken, helaas niet de antwoorden
die ik zocht.

Welkom op het forum, TimeMovesBackwards! Het is goed dat je onderzoekt hoe je interessante dingen kunt doen met een Wajong-uitkering.

UWV heeft geen potjes zodat je een hobby, reis of 'iets anders interessants' kan doen. Wel heeft UWV vergoedingen voor opleidingen of trajecten die nodig zijn om aan het werk te komen.

Soms kun je vanuit de gemeente ondersteuning krijgen bij het vinden van een nuttige dagbesteding. Dit gaat dan via het WMO-loket.
Wat voor jou ook een goede optie kan zijn is dat je contact opneemt met een vrijwilligerswerk-organisatie en kijkt of je in Nederland ergens kunt beginnen. Je mag een vergoeding ontvangen. Misschien lukt het om dit op te sparen en later te gebruiken voor een reis?

1/2

Dat je vrijwilligerswerk gaat doen, kan iets zeggen over jouw mogelijkheden. Maar in mijn ogen zou het bijzonder zijn dat je na twee weken werken 'ineens' arbeidsvermogen hebt of niet meer arbeidsongeschikt bent, terwijl dit daarvoor niet zo was.
Wonen of verblijven in het buitenland kan invloed hebben op jouw uitkering. Lees hier meer.

Met vriendelijke groet,
Marthijn
UWV Webcareteam

2/2

Als je geld krijgt van crowdfunding zal dit niet van invloed zijn op de Wajong-uitkering. Alleen inkomsten uit werk worden verrekend met de Wajong.
https://perspectief.uwv.nl/forum/s/wajong-uitkering-en-crowdfunding-voor...

Als je geld geeft aan crowdfunding gelden wel bepaalde regels.
https://perspectief.uwv.nl/forum/s/crowdfunding

Vervelen hoeft niet. Je kan altijd dingen doen. Met vrijwilligerswerk krijg je soms nog een vergoeding. Cursussen kosten geld. Zou uitkijken met te hooggegrepen dingen en zou het eerst dicht bij huis zoeken. Bijvoorbeeld met kleine katachtigen in de buurt (asiel). Misschien zijn er dingen die je hebt gedaan en weer wil doen of juist helemaal niet.
Als je ons een idee geeft wat voor dingen je bedoelt, die je interesseren, kunnen we misschien meedenken. Voor opleidingen zijn soms wel mogelijkheden. Ligt ook aan je beperkingen wat je nog aankan.

Laatst gewijzigd op: 10 september 2019 16:25

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!