Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Vereenvoudiging Wajong > Webinar Wijzigingen Wajong 2020/2021 via Zoom
Vereenvoudiging Wajong
Webinar Wijzigingen Wajong 2020/2021 via Zoom
jan
7660

De Wajong, één wet met 3 verschillende en best ingewikkelde regelingen en grote verschillen. Dat het eenvoudiger kan, daar is iedereen het over eens. Om te zorgen voor meer gelijke en eenvoudigere regels worden er in september 2020 (studeren naast Wajong) en januari 2021 wijzigingen doorgevoerd.

In deze online training fris je jouw kennis van de bestaande regelingen op, leg ik uit wat er verandert en ontdekken we welke gevolgen de wijzigingen hebben voor jullie klanten. Mijn ervaring is dat je pas echt kunt snappen wat een wijziging betekent, als je aan de hand van eigen voorbeelden ziet wat de gevolgen zijn. Voor de een pakt het heel goed uit en voor een ander veel minder.

Elke situatie is anders. De een studeert al en start wellicht met een stage, de ander wil beginnen. Je hebt klanten die aan het werk willen en die al aan het werk zijn en zich afvragen of meer werken loont. Of dat overstappen van de oude Wajong naar de Wajong 2010 slim is. Je hebt klanten met- en zonder arbeidsvermogen. Wanneer stopt de uitkering? Loont werken meer volgens de nieuwe rekenregels en hoe zit het met die garantieregeling? Na deze training, ken jij het antwoord op deze vragen.

https://www.raadenrespons.nl/open-inschrijving/wijzigingen-wajong/

Anderen verdienen geld doordat het UWV niet communiceert? En hoe kan het dat anderen wel kunnen zeggen wat er wijzigt en het UWV niet? En hoe groot is de kans dat hierdoor onjuiste informatie wordt verspreid die later weer moet worden rechtgetrokken (extra werk) en ten koste kan gaan van de klant (minder inkomen dan ingeschat, nabetalingen, nadelen, verkeerde beslissingen, etc)?

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!