Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > wajonger kan uitkering kwijtraken
Nieuws
wajonger kan uitkering kwijtraken
josta
1961712

Blijkbaar klopte het ene bericht van afgelopen week dat je opnieuw opgeroepen wordt in 2018 als je arbeidsvermogen hebt wel. Trouw 24-2-2016 kopt met "Wajonger kan uitkering kwijtraken : UWV-artsen(!) plannen herbeoordeling in 2018". Uit het artikel "dit staat ineen oproep die de vakbond van UWV-artsen, Novag, doet aan haar 475 leden (...) de verzekeringsartsen vinden het namelijk niet in de haak dat als mensen die kunnen werken toch een arbeidsongeschiktheidsuitkering krijgen... ""Vanwege maatschappelijke en ethische motieven... en vanwege onze zorgplicht...""
Zeer ethisch allemaal - dit gezeul en gehannes met de meest zwakke groep mensen uit onze samenleving. Ik ben in de bijstand afgekeurd voor 80-100% - werd na 5 jaar overgeheveld - met een keuring - naar de Wajong en wordt - als dit daadwerkelijk klopt - dus na 12 jaar weer teruggeheveld in die bijstand, terwijl er geen werkgever is die mij aan wil nemen - afgezien of ik het werk aan kan - en ik te hoog opgeleid ben om in de garantiebanen te belanden... Waar is de zorgplicht t.o.v. mij en zovele anderen? Maar ik begrijp het wel. De artsen staan zo onder druk vanwege alle achterstanden dat ze nu de meest makkelijke groep pakken - de wajongers. Ik ben benieuwd hoe dit afgaat lopen.

Pagina's

Onderwerp gesloten

goed dat je dat plaatst hier, dank daarvoor!
Heb je misschien een link naar dat artikel? Ik ben niet zo'n internet-deskundige maar zou het hele artikel graag lezen.

Laatst gewijzigd op: 24 februari 2016 11:12

Ik heb heel erg mijn best gedaan maar ik krijg het artikel niet geopend aangezien het geld kost. Kan je artikel, als jij het zelf wel kunt lezen anders even kopiëren.

Als je naar de radio 1 website gaat en je doet terugluisteren 24 februari tijdvak 10 uur dan hoor je rond 27:00 na minuten zo,n Vlaams sprekende vent die daar wat over verteld. Ik zit nu op de tablet en weet niet hoe ik de link moet plaatsen.

Laatst gewijzigd op: 24 februari 2016 11:40

Gevonden! Dankjewel. Ik heb het even geluisterd en hij zegt niet dat alle wajongers die kunnen werken automatisch moeten vrezen voor hun uitkering. Hij spreekt over mensen die de wajong hebben gekregen voor TIJDELIJKE problematiek, hij geeft een voorbeeld van iemand die door een tijdelijke crisissituatie een wajong krijgt, intensieve behandeling krijgt, vervolgens geneeskunde gaat studeren en de wajong vrolijk doorloopt. In zulke gevallen wil hij de wajong stopzetten. Op dit moment kan dit namelijk niet. Opzich niet eens zo heel gek toch?

Bovendien is dit een idee van deze meneer, en is de politiek degene die besluit. Hij dus niet.

Beetje dubbelzinnig.. in het begin staat arbeidsongeschikten die deels kunnen werken moeten vrezen, vervolgens gaat het artikel over mensen die lichte aandoeningen zoals ADHD hebben en mensen die inmiddels hersteld zijn. Dat laatste kan ik me nog wel wat bij indenken opzich.

Ik val niet onder tijdelijk,maar vind het toch wel dreigend toontje. Ik weet niet hoeveel politieke invloed de novag heeft, maar FNV en CNV hebben in het verleden wel iets bewezen dat het kan. Er is jacht bezig om maar de juiste aantal te krijgen. Hopelijk komt er nog een andere reactie van het uwv wat nu precies de bedoeling is. In een andere forumgedeelte las ik dat een arts er al mee dreigde als zij/hij niet meewerkte met het werkplan.

Dat er straks een scheiding is tussen 100% afgekeurde en de rest zit ook niet zo lekker. Te gemakkelijk om straks geheel weggeschoven te worden als de politiek weer draait.

Laatst gewijzigd op: 24 februari 2016 12:26

Klopt het toontje zit mij ook niet lekker. Word wel vaker gedaan alsof wij voor ons plezier in de wajong zetten. Voel me soms net een crimineel. Maar dat oemand die hersteld is geen recht meer heeft op wajong vind ik niet zo verassend...

zegt wel weer hoe gemeen mensen zijn, eerst roepen nee hoor heeft absoluut geen gevolgen behalve die korting van de uitkering maar ondertussen vanalles achter mensen hun rug om plannen

Het word allemaal wel duidelijk zo ... eerst alleen 5% korting en mogen weigeren (rechten etc) zonder gevolgen.

Toen kwam het UWV hier met afspraken na 2018 tussen UWV en het ministerie.

Nu is het gewoon duidelijk waarom de herbeoordelingen er zijn en wat het doel erachter is. De rechten die er zijn (nu nog wel tot 2018) simpelweg kunnen afpakken.

Die 5% korting deed er helemaal niet toe ... er zat dus gewoon iets groters achter, dat is nu wel glashelder.

Wat een land .........

Pagina's


Onderwerp gesloten
Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!