Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Wajong aanvraag nog vier weken, spanning niet te houden
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Wajong aanvraag nog vier weken, spanning niet te houden
Vlinder
430710

Hallo allemaal,

Ik heb 10 weken geleden een wajong aangevraagd. Nu nog vier weken voordat ik hoor of ik er recht op heb of niet. Heb nog geen uitnodiging gehad voor een gesprek.
Ik kan niet meer van de spanning. Mijn toekomst hangt er vanaf! Weet iemand of ik in deze laatste vier weken nog uitgenodigd kan worden voor een gesprek? Mijn diagnose is vrij duidelijk Inc. Een verslag meegestuurd van de diagnose plus informatie over mijn diagnose. Is de kans groot zonder gesprek dat het goedgekeurd wordt? Ze zullen toch niet afkeuren zonder gesprek?? Ik hoop ontzettend dat hier wat mensen mij een beetje meer duidelijkheid kunnen geven!

@Vlinder

Welkom om het forum! Wat kan ik me goed voorstellen dat je meer wilt weten over je Wajong-aanvraag.

Het kan zo zijn dat je nog een uitnodiging krijgt voor een gesprek. Dit kan een gesprek zijn met de verzekeringsarts of met de arbeidsdeskundige. Soms krijg je een 2 gesprekken: met de verzekeringsarts en met de arbeidsdeskundige.

Ondanks je spanning raad ik je aan om af te wachten! Over 4 weken weet je precies waar je aan toe bent.

Met vriendelijke groet,

Jan Willem

Beste Jan Willem,

Dus in de komende drie weken kan ik nog uitgenodigd worden op gesprek? Lijkt me zo op het laatste moment. Tot nu toe nog steeds geen uitnodiging.....Vreselijk die spanning!

Ik kreeg pas een uitnodiging voor een gesprek een paar dagen voordat de periode van 14 weken voorbij was. Dit gesprek was pas een paar weken later, dus ik heb uiteindelijk langer dan 14 weken moeten wachten op de beoordeling.
Het zou dus zo kunnen dat je nog even in onzekerheid zit. Ik hoop dat je snel een uitnodiging voor een gesprek krijgt, en daarmee ook iets meer duidelijkheid! Heel veel sterkte de komende tijd.

Ik heb +- 3 weken geleden een beoordeling arbeidsvermogen aangevraagd en heb vandaag mijn gesprek. Ik heb alle regels doorgelezen en ga er vanuit dat ik het niet krijg. Ze zullen meestal wel alternatieven bieden.

Ondanks ik mn diagnoses voor mijn 18e gehad heb, denk ik dat ik inmiddels te veel gewerkt heb om een wajong te krijgen. Hoe meer je gewerkt hebt hoe meer je laat zien "dat je het kan". Ook al faalde baantje na baantje en werd ik continu ontslagen, en kan ik het dus echt niet. Maar goed. We zullen zien.

Ik denk dat je leeftijd, werkervaring e.d er ook vanaf ligt.

Laatst gewijzigd op: 25 juni 2019 08:56

Ik had in 2009 een oude Wajong aangevraagd, omdat ik toen op een internaat zat kwamen de arbeidsdeskundigen en verzekerings-arts naar het internaat toe. Ze deden dan meerdere gesprekken met verschillende aanvragers.

Ik herinner me het nog best goed, hele vriendelijke mensen. Oprecht geïnteresseerd in je verhaal, en er was ook een woonbegeleider bij het gesprek aanwezig.

Mijn advies: Neem altijd iemand mee, die verstand heeft van het aanvragen van zo'n complexe uitkering. Of neem iemand mee die je kan vertrouwen, je ouders of vriendin.

Tips voor het gesprek.

Bereid je goed voor door (medische) rapporten mee te nemen, goed te kijken naar de 4 criteria voor arbeidsvermogen en hoe je daar wel of niet aan kunt voldoen.

Je mag iemand meenemen. Dat is fijn want samen sta je sterker en kun je het er achteraf over hebben.

Je mag het gesprek opnemen.

De reiskosten kunnen worden vergoed.

Laatst gewijzigd op: 27 juni 2019 11:42

Ik zou een briefje maken waarin in het kort, puntsgewijs dingen zet en dit briefje tijdens het gesprek op tafel erbij houden, met:

- Wat zijn vanaf het begin je beperking/chronische ziekte/stoornis en hoe het zich heeft ontwikkelt in de loop van de tijd.

- Welke scholen en opleiding je hebt gedaan.

- Of je hebt gewerkt, wat voor werk het was, wanneer en hoe lang, hoeveel uur per week, waar je tegenaan bent gelopen.

- Hoe je nu woont en welke aanpassingen en hulp je hebt.

Ikzelf heb alle kopieën van onderzoeken en rapporten in een ordner, die ik dan meeneem en laat zien.

Als je een CIZ/AWBZ indicatie voor dagbesteding van voor 2015 of een WSW-ondergrensindicatie hebt moet je die ook meenemen en laten zien.

Laatst gewijzigd op: 27 juni 2019 11:48

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!