Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Vraag hoger beroep arbeidsvermogen
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Vraag hoger beroep arbeidsvermogen
barca11
11548

Ik heb oud wajong en in 2015 arbeidsvermogen gekregen. Ben daarop in bezwaar gegaan en daarna in beroep bij de rechtbank.allemaal afgewezen. Alleen hoger beroep ben ik niet aan toe gekomen. Ik was toendertijd niet lekker in me vel. Wil nu alsnog hoger beroep tegen de beslissing van uwv voor arbeidsvermogen. Kan dit met een geldige reden? Ook al is het paar jaar later.

Of zou ik een brief kunnen schrijven naar een hogere afdeling van UWV om de beslissing van arbeidsvermogen te herzien? Opnieuw herkeuring doe ik niet want dan kan ik me wajong verliezen.

Laatst gewijzigd op: 04 december 2018 16:17

Helaas kan je alleen maar hoger beroep aantekenen als de termijn daar nog niet voor is verstreken. uwv valt onder bestuursrecht en daar is de termijn maximaal 6 weken na uitspraak van de rechtbank (https://www.rechtspraak.nl/Uw-Situatie/Hoger-beroep/Paginas/Hoger-beroep...)
Aangezien je het hebt over een paar jaar later vermoed ik dat die termijn al lang is verstreken en dat betekent dat die uitspraak dan definitief is. Je kan hooguit nog voor een herroeping gaan maar dat kan alleen als er sprake is van bedrog, valse stukken of het achterhouden van beslissende stukken door de tegenpartij http://www.wetrecht.nl/hoger-beroep/ en http://www.wetrecht.nl/herroeping-van-een-vonnis/

Je kan een brief schrijven naar uwv maar deze zal niet zomaar de beslissing gaan herzien. (aangezien je geen beroep hebt aangetekend en nu die mogelijkheid niet meer hebt.)
Je zal met (nieuwe) feiten moeten aankomen>

(deel 2) waarom je vindt dat je geen av hebt. Of het dan een volledige herkeuring gaat worden, of alleen gekeken wordt naar wel/geen av durf ik zo niet te zeggen. Tot 2018 kon je alleen wel/geen av laten beoordelen maar of dat nog steeds zo is durf ik niet te zeggen.

Laatst gewijzigd op: 04 december 2018 17:17

Kan UWV ook reageren wat de mogelijkheden zijn als ik opnieuw in beroep wil. bij voorbaat dank

Hoi barca11, ik denk dat tt een groot deel van het antwoord al gegeven heeft. Als je opnieuw in (hoger) beroep gaat is de kans zeer groot dat dit niet behandeld wordt.

Meer informatie over de procedures wanneer je het niet eens bent met een beslissing vind je hier.

Met vriendelijke groet,
Marthijn
UWV Webcareteam

@ Marthijn

Jouw antwoord is onduidelijk. En dat stoort me.

1. tt heeft niet een deel van het antwoord gegeven.

Er zijn gewoon wettelijke termijnen voor bezwaar, beroep, hoger beroep. Die zijn maar 6 weken na een beslissing. Dus je kunt niet meer in hoger beroep tegen de uitspraak van jaren geleden.

2. Je schrijft: als je opnieuw in hoger beroep gaat, de kans zeer groot is dat het niet wordt behandeld.

Zeer groot is nog steeds een kans dat het wel wordt behandeld. Maar het eerste waar een rechter naar kijkt, is of je je aan de termijn van 6 weken hebt gehouden. Dat is niet zo.

Een herziening met nieuwe feiten vraagt eerst dat je weer een beslissing vraagt. Na zo'n besluit kun je zo nodig opnieuw In bezwaar, beroep, hoger beroep. Niet op de oude beslissing In beroep.

Irritant dit.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!