Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Inkomen en uitkering > volledig afgekeurd tijdens een vast contract hoe regel ik mijn ontslag
Inkomen en uitkering
volledig afgekeurd tijdens een vast contract hoe regel ik mijn ontslag
smokey
7569

hallo. ik had al een oude wajong van voor 2010 en had arbeidsvermogen ik heb een herkeuring gehad omdat ik door een verslechterde gezondheid niet meer kon werken . de uitslag luid dat ik geen arbeidsvermogen heb en deze ook niet kan ontwikkelen in de toekomst mijn wajong is daarom weer aangevuld naar 75%. nu het probleem. ik heb nu dus een volledige wajong en kan niet meer werken en ik heb ook een vast contract bij een bedrijf ( 10 uur per week )die nu dus ontbonden moet worden maar door alle papieren en regels weten mijn baas en ik niet precies hoe dat moet omdat ik volgens het uwv niet zomaar met wederzijdse goedkeuring ontslag kan nemen ondanks dat ik nu volledig ben afgekeurd en niet meer hoef te werken en uit het doelgroepregister gehaald wordt.. volgens de website moest mijn werkgever eerst papieren invullen om een goedkeuring te vragen voor mijn ontslag maar dat geldt dan alleen voor mensen die nog arbeidsvermogen hebben en dus niet voor mij.. lekker duidelijk dus . mijn baas heeft al meerdere keren gebeld en krijgt constant verschillende antwoorden . mijn vraag is dus wat is de goede officiële weg om het contract te beëindigen . ik zit ook al bijna 2 jaar in de ziekte wet dus mijn baas betaald ook geen loon meer.. ik vindt het eng om zomaar papieren te tekenen voor ontslag ondanks dat ik nu geheel ben afgekeurd en vanwege eventuele mogelijke consequenties .
ik hoop dat iemand hier meer van weet .. vriendelijke groet,

Hoi Smokey,

Ik snap dat het allemaal erg verwarrend voor jou en je baas is.

Waar het om gaat is dat je een oude Wajong hebt en dat je elk moment kunt stoppen met werken zonder dat dit gevolgen voor je uitkering heeft.

Je geeft dan via het Wijzigingsformulier aan ons door dat je ontslag hebt genomen. Vermeld bij de toelichtingen de reden dat je dit hebt gedaan.

Dit is echter eenzijdig vanuit jou en betekent dan dat je geen recht hebt op een WW-uitkering. Zoals ik al zei heeft het geen gevolgen voor je Wajong.

Ik kan me echter voorstellen dat je juist wel een WW-uitkering wilt. Dan is bovenstaande niet de beste oplossing. 

Misschien eens navragen bij het juridisch loket, de vakbond of een rechtsbijstandsverzekering hoe zij hier tegen over staan en of ze je hierbij kunnen helpen.

Ik zie hier trouwens niets staan over arbeidsvermogen. Bedoel je misschien een andere aanvraag? 

Ik wens je heel veel succes!

Met vriendelijke groet,

Monica
UWV Webcare

hallo, dank voor uw reactie .

ik had eerst wel arbeidsvermogen dit is nu met de herkeuring niet meer van toepassing nu ik geen arbeidsvermogen meer heb en uit het doelgroepregister wordt gehaald krijg ik de volle 75% aan loon . aangezien ik niet meer hoef te solliciteren en dat ook volgens de brief niet meer van mij wordt verwacht dan kan ik toch geen ww aanvragen naast mijn uitkering? ww is toch alleen bedoelt voor mensen die tijdelijk geen baan hebben en tijdens de ww opzoek moeten naar de nieuwe betaalde baan ?

kan ik dan gewoon alles regelen met mijn huidige werkgever en vervolgens een wijziging formulier invullen naar het uwv met de verklaring dat ik ontslag neem omdat ik geen arbeidsvermogen meer heb en is het nodig dat mijn werkgever ook nog een verklaring mee stuurt?

mvg, smokey

Hoi Smokey,

Je hebt helemaal gelijk! Als jij geen arbeidsvermogen meer hebt, heb je ook geen recht op WW.

Je kunt inderdaad gewoon alles regelen met je huidige werkgever en aan ons via een wijzigingsformulier laten weten dat je werk is gestopt omdat je niet meer kunt werken en volledig bent afgekeurd. Je werkgever hoeft geen verklaring mee te sturen.

Mijn excuses voor de verwarring omdat ik kwam met de WW-uitkering.

Met vriendelijke groet,

Monica
UWV Webcare

 

quote:

Op 30 oktober 2020 schreef UWV Webcare het volgende:

Hoi Smokey,Je hebt helemaal gelijk! Als jij geen arbeidsvermogen meer hebt, heb je ook geen recht op WW

Of men wel of geen arbeidsvermogen heeft maakt niks uit voor recht op ww. Als men ww recht heeft opgebouwd en men voldoet aan de voorwaarden voor de ww heeft men recht op ww. Als je werkt met inkomen uit arbeid bouw je ww recht op, hoe lang er recht op ww is is afhankelijk van hoe lang het arbeidsverleden is.
Bij de wajong heeft men de keus of men wel of geen gebruik gaat maken van het opgebouwd ww recht. Maakt men er wel gebruik van wordt het verrekend met de uitkering, maakt men er geen gebruik van wordt het niet verrekend met de uitkering.
>

Laatst gewijzigd op: 30 oktober 2020 11:20

(deel 2) Maar dan wordt de uitkering ook niet gekort omdat men geen gebruik maakt van ww terwijl men er wel recht op zou hebben.
Het wel gebruik maken van de ww kan financieel voordeliger zijn voor de duur van het ww recht maar of dat zo is moet men individueel bekijken ( hoger inkomen kan invloed hebben op toeslagen ed) Maar als men gebruik maakt van ww rechten staan er ook bepaalde ww verplichtingen tegenover die men natuurlijk niet heeft als men geen gebruik maakt van het ww recht.

Laatst gewijzigd op: 30 oktober 2020 10:56

Hier https://www.uwv.nl/particulieren/ontslag/ik-word-ontslagen/detail/ontsla... wordt vrij duidelijk omschreven wat de werkgever moet doen voor ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid en het feit dat je herbeoordeeld bent en dat daar uitgekomen is dat je geen av meer hebt lijkt mij een grond voor langdurige ao. Officieel kan dat pas na 2 jaar maar de werkgever zou het nu al kunnen proberen of (omdat je schrijft dat het al bijna 2 jaar is) kunnen wachten tot die 2 jaar een feit zijn en het dan doen.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!