Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Volkskrant: "Schippers sluit samenwerking met PVV niet uit"
Nieuws
Volkskrant: "Schippers sluit samenwerking met PVV niet uit"
D. Mast
14375

Op http://www.volkskrant.nl/binnenland/schippers-sluit-samenwerking-met-pvv... lees ik dat VVD-minister Schippers van het ministerie van Volksgezondheid en Welzijn niet uitsluit om met de PVV te regeren. Een VVD-PVV-kabinet lijkt mij uiterst rampzalig voor chronisch zieken, gehandicapten en uitkeringsgerechtigden. Wat bezielt dat mens om toch met een partij te willen regeren die mensen uitsluit en diverse bevolkingsgroepen tegen elkaar opzet?

"Schippers sluit samenwerking met PVV niet uit

Schippers maakt in het interview duidelijk dat wat haar betreft de PVV niet bij voorbaat wordt uitgesloten van regeringsdeelname. 'Ik ben de VVD niet, ik ben de VVD-top niet, maar u vraagt mij wat ik er van vind, en dit vind ik.' Volgens Schippers kun je in een versnipperde politiek landschap met tien verschillende partijen niemand buitenspel zetten. 'Ikzelf vind dat ik met iedereen om de tafel moet zitten. Ik zie niet in waarom ik de PVV moet uitsluiten en de SP niet.'

De minister van Volksgezondheid slaat daarmee een heel andere toon aan dan Rutte. Die zei onlangs nog dat de VVD alleen met Wilders zaken wil doen als hij zijn uitspraak over minder Marokkanen terugneemt. Ook fractievoorzitter Halbe Zijlstra vindt dat een harde voorwaarde.

Schippers wil niet zeggen wat ze van die voorwaarde vindt. 'Iedereen maakt zijn eigen afweging.' Overigens acht ze de kans dat de VVD werkelijk met de PVV in zee gaat 'uiterst klein'. 'Als de PVV wil dat we uit de EU stappen, terug naar de gulden gaan, de grenzen dichtgooien en de zorgkosten verdubbelen, dan gaan we natuurlijk niet met elkaar regeren.'"

Op http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/35281_klaar_voor_het_eerste_ka... lees ik het volgende:

"Klaar voor het eerste kabinet Wilders
Ja, je leest het goed, ik ben klaar voor het kabinet Wilders 1. Laat maar komen!

Als we de peilingen moeten geloven wordt straks de PVV de grootste fractie, niet te verwarren met de grootste partij. Met 36 zetels voorwaar geen peanuts. Ik zou zeggen voor de draad ermee, met het minderheidskabinet Wilders 1. Want samenwerken met echte partijen is natuurlijk erg lastig in een nepparlement met allemaal sukkels, landverraders, misselijk makende mannetjes en losers."

Op http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/35274_zoeken_naar_een_werkbare... "Wie wil er nog met wie regeren?" lees ik dat peilingsbureau Peil.nl ziet het niet gebeuren dat de PVV in een volgend kabinet zal stappen.

Laatst gewijzigd op: 30 december 2015 20:09

ik denk eigenlijk dat geen enkele partij met Greet in zee wil, misschien Rutte, verder niet. verder maak ik me niet zo druk om politiek. Sinds we met zijn allen zijn bedrogen door de PVDA maakt het mij geen moer meer uit wie er regeert.
En dat fijne CDA van jou, ben jij De Geus vergeten?

Ik vind de PVV een gevaarlijke partij voor onze samenleving en voor de zwakkeren in het bijzonder. De PVV zet diverse bevolkingsgroepen tegen elkaar op, waardoor de samenleving zich verder verhardt naar de zwakkeren in onze samenleving toe. Met als gevolg dat burgers elkaar wantrouwen, elkaar verraden en er zelfs rellen of misschien wel een burgeroorlog kan uitbreken wanneer de PVV regeert.

De PVV discrimineert vluchtelingen, moslimallochtonen, enz. Dat betekent dat de PVV wanneer die gaat (mee)regeren, net zo goed Wajong'ers en bijstandsgerechtigden kan gaan discrimineren d.m.v. discriminerende wetgeving gebaseerd op onverdraagzaamheid. Denk maar aan bijv. afschaffen of fors inperken van de huurtoeslag voor uitkeringsgerechtigden. Of eigen bijdrages invoeren voor GGZ-zorg voor psychiatrische patiënten. Dat laatste gebeurde onder het gedoogkabinet Rutte I, toen er op de GGZ werd bezuinigd. Die eigen bijdrage van enkele honderden Euro's per jaar voor GGZ-cliënten kwam vanuit de PVV.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!