Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Mijn ziekte of beperking > Vertellen over je beperking, ja of nee?
Mijn ziekte of beperking
Vertellen over je beperking, ja of nee?
Ellen - moderator namens UWV
12600

In het artikel 4 vragen aan verzekeringsarts met autisme vertelt een verzekeringsarts over het moment waarop ze op haar werk vertelde dat ze autisme heeft. Ze was erg opgelucht toen het er uit was, ze vindt het prettig dat ze haar beperking niet meer hoeft te verbergen.

Lang niet alle beperkingen zijn aan de buitenkant te zien. Maar ook wanneer er wel "iets" aan je te zien is, is het voor anderen lang niet altijd duidelijk wat er dan precies met je is. Het kan heel prettig zijn om open te zijn over je beperking wanneer je nieuwe mensen ontmoet. Op je werk, maar ook in je vrije tijd. Als je over je beperking vertelt, dan kunnen mensen meer begrip krijgen voor jou en kan er rekening met je worden gehouden. Toch kan ik me voorstellen dat vertellen over je beperking behoorlijk spannend is en dat je het misschien ook wel helemaal niet wilt vertellen.

Wat vinden jullie: wel of niet over je beperking vertellen als je nieuwe mensen ontmoet? En voor de mensen die anderen over hun beperking hebben verteld: hoe is dat gegaan, hoe werd er gereageerd?

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!