Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Vanaf 15 mei geen toegang meer tot MijnUwv en Werk.nl en digitale formulieren?
Nieuws
Vanaf 15 mei geen toegang meer tot MijnUwv en Werk.nl en digitale formulieren?
jan
53896

Inloggen met alleen uw DigiD-gebruikersnaam en –wachtwoord gaat verdwijnen.
Per 15 mei kun je bij MijnUwv en Werk.nl en digitale formulieren van het UWV alleen nog inloggen via de DigiD app of de sms-controle.

Wat moeten mensen doen die geen internet of pc of vaste of mobiele telefoon hebben? Hoe krijgen deze toegang?

KPN is per 1 januari 2019 gestopt met sms dienst op vaste telefoon. Er zijn best veel mensen die alleen een vaste telefoon hebben. Hoe krijgen deze toegang?

Per 1 juni worden de telefoonabonnementen verhoogd met 35 euro per jaar. Ongeveer 20.000 Wajongers hebben een uitkering onder het sociaal minimum. Ook door andere oorzaken hebben mensen geen geld voor de telefoon of pc of internet of hebben alleen een prepaidkaartje voor noodsituaties. Hoe krijgen deze toegang?

….Wat ik ook kwalijke zaak vind omdat er maar word verwacht dat iedereen internet of pc dan wel mobiel heeft!...
… als je dan al een prepaid kaartje hebt van 10€ voor nood …
https://perspectief.uwv.nl/forum/s/wajong-uitkering-geschort

Ik zou graag een officiële reactie zien op dit bericht en een oplossing ervoor. Het is best een groot probleem dat je verplicht bent om een app te installeren of een telefoon tot je beschikking te hebben. Ik vind het vooral omslachtig en klantonvriendelijk. Ik wil met mijn laptop kunnen inloggen en alles op mijn laptop kunnen regelen. Ik heb al twee maanden niet ingelogd omdat ik dacht dat DigiD niet werkte op de UWV website.

Ik ga eens proberen of inloggen lukt met een sms bevestiging. Maar inderdaad, lees en huiver hoe onnodig ingewikkeld dit is: https://perspectief.uwv.nl/artikelen/extra-veilig-inloggen-bij-uwv
- Je hebt een telefoon nodig waarop je apps kunt installeren
- Of een telefoon met werkende simkaart
- Je hebt ook een werkende simkaart nodig als je een tablet hebt, want op de meeste tablets kun je geen sms ontvangen
- Op oudere telefoons waarmee je kunt bellen en op Internet kunt, kun je nieuwere apps niet installeren

Tsja...

Even inloggen met sms controle duurt alleen een paar dagen...

"Om de controle via sms te kunnen gebruiken, moet u deze activeren met een code. U ontvangt binnen 3 werkdagen een brief met deze activeringscode. De brief wordt bezorgd op het adres waar u staat ingeschreven."

"Kunt u geen sms-berichten ontvangen op uw telefoon of wilt u gesproken sms-berichten ontvangen, vink dan tijdens het aanvragen 'Ik wil gesproken sms-berichten ontvangen.' aan. U kunt dit ook doen als u een mobiel telefoonnummer invult. U ontvangt de sms-code als een gesproken bericht via uw telefoon."

Na het activeren van sms controle krijg je een aantal dagen later een brief toegestuurd met weer een andere code, dus dit regel je niet even in een paar minuten.

Ik vind het zelf erg handig om van alles digitaal te doen, maar de UWV maakt het onnodig ingewikkeld om toegang te krijgen tot je eign gegevens.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!