Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Inkomen en uitkering > UWV stopt zonder keuring ziektewetuitkering...
Inkomen en uitkering
UWV stopt zonder keuring ziektewetuitkering...
Kris
979412

Hoi Forummers,

Mijn ziektewetuitkering loopt binnenkort af, want bijna 2 jaar ziek.
Echter, geen enkel bericht van UWV gehad om een WIA-keuring te doen.
Wel op tijd aangevraagd......in Juli.

Na geen bericht te hebben gekregen in Mijn UWV ben ik gaan zoeken in alle documenten.

En wat zie ik daar: de ziektewetuitkering is per 25 september beëindigd. Vorige week woensdag.
Met een kopie aan de werkgever, die hier toch echt niets mee van doen heeft aangezien ik als wajonger door UWV gereïntegreerd moest worden.
Al eerder heb ik me erover uitgesproken dat UWV mij nooit vraagt hoe het gaat, al vaker heb ik gepost dat UWV en mijn oud werkgever er niet goed uitkwamen wie de reintegratie moest doen.
Daar moest ik de hele tijd achteraan....En het wàs duidelijk dat UWV dat moest doen!

Dus moet het mij verbazen dat UWV mijn ziektewet nu beëindigt zonder brief per post aan mij, via de documenten van UWV, met kopie aan de oud werkgever (die daar niets mee kan)?
Moet het me verbazen dat UWV mij niet eens heeft opgeroepen, terwijl de WIA aanvraag wel is aangekomen?

Jeezes, UWV, kan er nou werkelijk waar niet 1 keer iets goed gaan aan jullie kant?

(ik word binnen 24 uur terug gebeld.. zullen we wedden dat het niet gebeurt en ik zelf opnieuw moet bellen?)

(en hoe groot is de kans dat ik een tijd zonder geld kom te zitten, omdat de ziektewet is beëindigd en er nog geen WIA is)

(Tenslotte: hoe groot is de kans dat dit snel wordt rechtgezet en ik word opgeroepen?)

Wordt vervolgd. K*tzooi!

PS kan me herinneren dat er een keer iemand op dit forum schreef of we eens wilden posten wat er wel goed gaat bij UWV. Nou, dat er zo'n forum is waar je dan terecht je gal mag spuwen. Dat vind ik goed.

Pagina's

Hallo Kris,

Zo jeetje zeg bij iedereen gaat dus alles zo ontzettend lastig en dan denk ik toch constant van tja volgens mij wil iedereen liever werken (dan zulke situaties)

Bij mijn zus is het ook gebeurd, die was toen van 100 procent naar 0 gegaan en nu zit zij ook opnieuw in de ziektewet (zij had eerst het bericht dat ze niks gaan doen met haar situatie) maar nu moest ze wat ze laatst tegen mij zei alsnog naar een arbeidsdeskundige

Naast dat alles: Zal het ook zelfs erg stressvol zijn of worden of het recht op de uitkering zal toegewezen worden of niet

Voor hetzelfde geld word men nu echt erg snel afgescheept met de nieuwe regels

Laatst gewijzigd op: 30 september 2019 15:39

Ja, Kellymans, het is veel stress als er ook steeds onnodig dingen mis blijven gaan.

Zo'n WIA keuring is momenteel het minst stressvolle in mijn leven. Er is zoveel tegelijk aan de hand dat ik daar bijna eerder heen ga om advies te vragen hoe zo'n arts denkt dat het weer 'goed' met me komt. Ik weet het nl niet meer.

UWV heeft overigens al gebeld!
De mevrouw zei dat ze niet snapte wat er mis was gegaan, omdat de wia-aanvraag wel was binnengekomen.
Ze zei dat ik zsm word opgeroepen en dat ik nu eerst een wia-voorschot krijg. De samenloop van wia en wajong werd expliciet door haar genoemd, dus het wordt afwachten of dat goed gaat.

Vraag aan UWV webcareteam; hoe gaat de berekening ingeval van samenloop WIA+Wajong?
Zodat Kris kan narekenen of het juiste bedrag wordt uitgekeerd.

Hallo Kris en jan,

@ Kris
Super dat je teruggebeld bent over de stand van zaken van je WIA-aanvraag en het voorschot.

Ik zie dat jan ook een vraag voor jou heeft gesteld :). Onze collega's van de medische afdeling houden er inderdaad bij de beoordeling rekening mee dat je al een Wajong ontvangt. Hoe hoog de uitkeringen worden, hangt ervan af welke WIA-uitkering je gaat krijgen. Je kunt het beste de WIA-beslissing eerst afwachten.

Wel kan ik jullie alvast algemene wat informatie geven. Je WIA-uitkering wordt afgetrokken van de Wajong-uitkering. Je Wajong-uitkering wordt dus lager, als je ook een WIA-uitkering gaat krijgen. 

Met vriendelijke groet,

Nelleke
UWV Webcareteam

Laatst gewijzigd op: 01 oktober 2019 12:11

Bedankt.

Volgens mij is er een uitzondering op die verrekening van wia en wajong als de wajong al sinds jaar en dag is vastgesteld op een bepaald percentage. Bij mij is dat sinds 2011.

Ik zou moeten zoeken welke wet en bepaling dat is. Maar ik hoop dat dit niet nodig is en het in een keer goed gaat.....

Laatst gewijzigd op: 01 oktober 2019 13:29

Ha Kris,

Ik snap dat de stress je nu zo’n beetje uit je oren komt door al die tegenslagen, maar ik wil je toch nog ergens op wijzen. Ik heb vlak voor jou de WIA procedure doorlopen en ben nu volledig afgekeurd. Nu krijg ik ook uit het pensioenfonds waarschijnlijk nog wat geld. Ik meen te begrijpen dat je ook bij de overheid hebt gewerkt en dus onder het ABP viel. Is dit nog iets waar je naar kunt kijken en wat voor jou nog wat geld oplevert.

Lieve groet en zachte knuffel

Fosje

quote:

Op 1 oktober 2019 schreef Kris het volgende:

....Volgens mij is er een uitzondering op die verrekening van wia en wajong als de wajong al sinds jaar en dag is vastgesteld op een bepaald percentage. ....

Mogelijk weet @TT welk wetsartikel dit is. Die is daar heel goed in!

Dank je wel Fosje en Jan.

quote:

....Volgens mij is er een uitzondering op die verrekening van wia en wajong als de wajong al sinds jaar en dag is vastgesteld op een bepaald percentage. ....

Artikel 51 lid 3 Wajong.
Zie voor verdere uitleg het topic op":
https://perspectief.uwv.nl/forum/s/samenloop-waowia-en-wajong?page=2

Artikel 51 lid 3 Wajong willen ze echter gaan afschaffen. Zie het wetsvoorstel harmonisatie Wajong.

Dank je Jippie! Dat helpt me.

Wat gaat er nìet uit met de 'harmonisatie'. Ordinaire bezuinigingsmaatregel inderdaad, die meer en meer mensen vleugellam maakt. Want waarom zou je nog proberen te werken of studeren als je beperkt bent? Om je van waarde te voelen?, terwijl je bang bent dat je een uitkering verliest die een vangnet was.

Ik realiseer me dat ik het veel en veel beter heb gehad dan veel mensen op dit forum. Maar gelukkig wordt dat allemaal gelijkgetrokken.

Ik hoop dat mijn kl*teoperatie niet voor niets is geweest, dat de pijn nog wegtrekt, dat mijn stemming nog verbetert met medicatie, ik daardoor ga slapen, dat ik nog van alle herinneringen verlost raak die me dagelijks doen huilen, dat ik mijn beroepsregistratie terug krijg.
Ik bedoel, zodat ik òfwel op tijd uit de wajong/wia kom òfwel op tijd kan werken om voor het garantiebedrag in aanmerking te komen.

Ach, why bother

Pagina's


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!