Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > UWV scoort onvoldoende volgens Trouw
Beoordeling van je arbeidsvermogen
UWV scoort onvoldoende volgens Trouw
josta
51175

https://www.trouw.nl/samenleving/uwv-scoort-onvoldoende-voor-beoordelen-...

https://www.trouw.nl/samenleving/advocaat-ed-van-den-bogaard-onthef-de-u...

https://www.trouw.nl/samenleving/het-uwv-bepaalt-wat-voor-werk-iemand-no...

Ik vond de herkeuring - want dat was het gewoon - in 2017 al zo vaag. Ik heb inderdaad geen keuringsarts gezien. Heb inderdaad een verpleegkundige gesproken, telefonisch, 2x. Heb ook 3x geconstateerd dat mijn dossier niet klopte - waarna de wijzigingen foutief verwerkt zijn... en het gesprek met de arbeidsdeskundige kwam er op neer dat hij ook niet veel voor mij kon doen, maar dat ik toch arbeidsvermogen had. Het feit dat ik elke dag kan afwassen is blijkbaar voldoende om elke dag gedurende een langere periode ten minste 4 uur te kunnen werken. Ik wou dat ik dat kon, want dan had ik geen wajong meer nodig. Kon ik het maar volhouden... ik zou het me graag gunnen. Ik ben in ieder geval blij dat nu bevestigd wordt dat dit zaakje rammelt.

Hallo josta,

Bedankt voor het delen van je persoonlijke ervaring! Het is inderdaad mogelijk dat een herkeuring gebeurt zonder dat je een verzekeringsarts spreekt. 

Als je het gevoel hebt dat je (her)beoordeling niet goed is verlopen kun je binnen een termijn bezwaar maken. Hoe en tot wanneer dat kan staat altijd in de brief die je krijgt met de beslissing.

UWV heeft ook gereageerd op het artikel in Trouw. Die reactie kun je hier vinden: https://www.uwv.nl/overuwv/pers/nieuwsberichten/2019/kwaliteit-van-handelen-arbeidsdeskundigen.aspx

Met vriendelijke groet,
Harold
UWV Webcareteam

Laatst gewijzigd op: 16 april 2019 16:13

Zie ook topic Nu.l: "'UWV kent uitkering vaak onterecht niet toe aan jonge gehandicapte'"
https://perspectief.uwv.nl/forum/s/nul-uwv-kent-uitkering-vaak-onterecht...

Hier hetzelfde met mijn dochter. Ze heeft autisme, er werd gezegd, nu kun je niet werken, misschien in de toekomst wel. Hebben zij een glazenbol, waarmee ze in de toekomst kunnen kijken????. Ze krijgt nu een soc. dienst uitkering. Er werd ook gezegd Wajong is enkel als je helemaal niets meer kunt. Ze vormen een oordeel, terwijl ze geen zicht hebben op 24/7, al 19 jaar met deze beperking te moeten leven. Vreselijk vind ik het, het rammelt inderdaad aan alle kanten.

Laatst gewijzigd op: 30 april 2019 10:15

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!