Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Uitschrijven doelgroepregister
Nieuws
Uitschrijven doelgroepregister
Saraya - moderator namens UWV
1834112

Beste leden,

Allereerst voor iedereen de beste wensen voor 2020!

Naar aanleiding van een recent topic willen we de volgende wetswijziging onder jullie aandacht brengen: met ingang van dit nieuwe jaar is het namelijk mogelijk om je uit te schrijven uit het doelgroepregister.

Hoe kan je dit doen?

Tot 1 februari kan dit via een formulier die je kunt opvragen via 088 898 9294. Vanaf 1 februari kan het uitschrijven via je ‘Mijn UWV.’

De informatie op de site van UWV wordt binnenkort ook aangepast.

Pagina's

Dan ben ik heel benieuwd of iedereen zich kan laten uitschrijven of dat er bepaalde voorwaarden zijn waaraan men moet voldoen?

partner van tt

ps misschien ook handig om de tekst op de site van uwv aan te passen. Nu staat er nog dat uitschrijven niet mogelijk is https://www.uwv.nl/particulieren/arbeidsbeperkt/beoordeling-arbeidsvermo...

Is het niet verstandiger om in plaats van uit te schrijven uit het doelgroepregister dat je bijvoorbeeld de status kunt aangeven van "slapend". Dan kan wel een overzicht worden gemaakt hoe groot de groep is, maar ben je bij online opvragen niet zichtbaar.

Nou mooie boel zulke dingen, dan is het toch al mega duidelijk, dat die wetgeving vanaf begin al niks is

Maar ja toch: Ik zou het de mensen niet kunnen adviseren/willen adviseren: Volgens mij zorg je daarmee er juist voor: Dat ze dan helemaal al zullen vinden: Dat je 100% in orde en 100% functionerend bij de Gemeente(s)

Dan vraag ik me af wat het voor mijn zoon concreet zou betekenen, als hij zich laat uitschrijven. Hij heeft 2 banen op eigen kracht gevonden. Bij de eerste heeft hij inmiddels aangegeven, dat hij in het doelgroepregister staat, bij de andere nog niet. Zijn werkgevers kunnen nu gebruik maken van de no-risk polis. Kan dat ook nog als hij zich laat uitschrijven uit het doelgroepregister? Ik kan me voorstellen, dat zijn eerste werkgever daar niet blij mee zal zijn. De tweede weet nog van niets, dus daar ligt het anders.

De no risk polis is gekoppeld aan het (ooit) hebben (gehad) van een wajong. Vooralsnog is die polis er levenslang voor wajongers, ook als ze nu geen wajong meer hebben doordat deze is stopgezet.

Dankjewel Kris. Dan ga ik met mijn zoon overleggen, dat hij zich laat uitschrijven uit het doelgroepregister.

Hoi Alhomaro en partner van tt,

Dit zijn goede vragen die jullie stellen!

We hebben deze vragen dan ook uitgezet bij onze deskundigen. Zodra er een antwoord is, komen we er op terug.

Met vriendelijke groet,

Monica
UWV Webcareteam

Dankjewel Monica, ik wacht het antwoord van jullie deskundigen nog even af.

Ben eens benieuwd of nu het juiste antwoord wordt gegeven: recentelijk werd er nl door webcare aan iemand aangegeven dat de no risk polis 5 jaar geldt.

Maar voor Wajongers (en mensen die ooit een wajong hebben gehad) geldt de no risk polis zo lang je werkt. Dus alleen als je niet werkt, is de no risk polis logischerwijs niet van toepassing.
Het sleutelwoord is 'wajong' en niet 'doelgroepregister'.

Ergens vind ik het storend dat hiervoor een inhoudelijk deskundige moet worden geraadpleegd.
Ik heb laatst ook met 3 medewerkers een wetbepaling besproken, die men niet kende. Ik (of de wet ;-) kreeg met aandringen wel gelijk, maar het was toeval dat ik er hier op het forum door een andere wajonger op was gewezen..

Graag zou ik de reden(en) willen weten waarom besloten is dat je je kunt uitschrijven uit het doelgroepregister.

Pagina's


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!