Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Tweede Kamer verontwaardigd over Wajongkorting
Nieuws
Tweede Kamer verontwaardigd over Wajongkorting
Ray
65610

Dit is echt duidelijke taal!! Daar kan niemand omheen. Vooral het voor een jaar uitstellen van boetes voor onvoldoende banen, terwijl er dan wel al gekort zou worden.... Die rekensom moet makkelijk te maken zijn: dat dat scheef gaat. 

Toch moet die petitie nog wel wat vaker ondertekend worden. Er zijn toch zeer veel wajongers de klos? Ik ga hem ook nog eens doorsturen. 

@Ray: je doorzettingsvermogen is top. Hoop dat het succesvol is (èn tot die baan leidt waar je over schreef). 

Laatst gewijzigd op: 23 september 2017 14:05

quote:

Op 23 september 2017 schreef Kris het volgende:

Dit is echt duidelijke taal!! Daar kan niemand omheen. Vooral het voor een jaar uitstellen van boetes voor onvoldoende banen, terwijl er dan wel al gekort zou worden.... Die rekensom moet makkelijk te maken zijn: dat dat scheef gaat. Toch moet die petitie nog wel wat vaker ondertekend worden. Er zijn toch zeer veel wajongers de klos? Ik ga hem ook nog eens doorsturen. @Ray: je doorzettingsvermogen is top. Hoop dat het succesvol is (èn tot die baan leidt waar je over schreef). 

Het punt is denk ik dat veel wajongeren zichzelf niet echt uit “durven” te spreken of er de woorden niet voor hebben. En bovendien niet heel actief zijn op facebook/twitter en daardoor dus heel de petitie missen. Vaak ook niet een heel grote vriendengroep waardoor ze dan weer de petitie niet echt kunnen delen. Dat maakt het erg lastig, denk ik. 

Misschien heb je wel gelijk. Toch ken ik via via wel wat wajongers die het niet wisten. Die ga ik even wakker schudden dat die petitie bestaat.

En je kunt de petitie toch ook laten tekenen door niet wajongers? Mensen die het ook onzin vinden. Ik ken een bibliothecaris. Misschien kan ik hem vragen of hij de petitie wil uitprinten om te laten tekenen door bieb-bezoekers. Dat gaat misschien makkelijker? 

Alleen hoe krijg je die papieren versies dan weer digitaal? Ik ben ook geen facebook/twitteraar-typ trouwens. 

Het delen op een plek waar veel mensen komen met dezelfde mening is natuurlijk altijd slim. Je zou in plaats van de petitie zelf, ook kaartjes (met QR code) kunnen laten uitdelen met daarop de reminder dat er een petitie is en een link. Dat is misschien iets praktischer. Dan hoef je alleen de QR code te scannen met je tel en klaar is kees. 

Ik denk dat meer handtekeningen voor de petitie echt buiten Facebook en Twitter (internet) gezocht moet worden. Maar op plekken waar "wij" wel komen. Maar dat is mijn persoonlijke mening. 

Ik zat ook al te denken het misschien bij zo’n instantie die hulp biedt bij wajongers thuis. Die hebben de connecties wel en dan komt het direct bij de doelgroep. 
Laatst gewijzigd op: 23 september 2017 15:26

Dat zijn echt hele goeie ideeën! QR-code uitdelen en de instanties die wajongers thuis opzoeken erbij betrekken. 

QR-code opgezocht. Leuk, nooit eerder aan gedacht wat je daarmee kunt doen. Dank je, Ieffok, weer wat geleerd.  

Laatst gewijzigd op: 23 september 2017 18:44

@Kris, Gelukkig heb ik de doorzettingsvermogen. Ik ga door, en geef niet op. Ik spreek vele Kamerleden, en iedereen luistert gelukkig naar mij. Ook herken ik vele dingen terug in de debatten en Kamervragen die ik heb aangeleverd. Daarnaast ben ik natuurlijk zelf ook lid van de SP.

Ik hoop ook dat ik iets kan vinden in deze richting. Ik vind het leuk om dingen uit te zoeken, mensen te helpen, sociaal bezig te zijn..

De petitie moet idd veel meer ondertekend worden, gaat wel richting de 3500 gelukkig. Echter kan ik dit niet alleen. Ik moet tussendoor ook overleggen met zoveel Kamerleden en organisaties. Ik probeer het zoveel mogelijk te verspreiden, maar ik heb jullie hulp ook daarbij nodig.

Krijg net een email van Jasper van Dijk dat een mevrouw mij wilt spreken voor de website oudervereniging Balans i.v.m. mijn petitie.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!