Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Vereenvoudiging Wajong > Telt eigen vermogen mee?
Vereenvoudiging Wajong
Telt eigen vermogen mee?
Arthur
8886

Hoi,

Ik heb twee vragen over de nieuwe wajong:

In hoeverre wordt er naar het hebben van eigen vermogen en een eigen woning gekeken bij het vasttellen van de hoogte van de wajong uitkering bij de nieuwe regeling die in 2021 ingaat?

En ik las dat er bij het vaststellen van de hoogte van de uitkering gekeken wordt naar de inkomsten tussen december 2019 en november 2020. Gaat het hierbij alleen om inkomsten uit arbeid? Of telt een WW uitkering gedurende die periode ook mee? En hoe zit het met een transitievergoeding van de oude werkgever?

Dank alvast voor jullie reactie,

Groet,

Arthur

Hoi Arthur,

Voor alle Wajongers die werken, of een WW-, ZW- of WIA-uitkering ontvangen, op het moment dat de wet ingaat, stelt UWV een garantiebedrag vast. Het garantiebedrag wordt inderdaad berekend over de gemiddelde inkomsten in de periode van december 2019 tot en met november 2020. Het gaat dus om een inkomen uit werk of één van bovengenoemde uitkeringen.

Een eigen woning of ander eigen vermogen telt niet mee in deze berekening. Deze hebben immers nu ook al geen invloed op de hoogte van een Wajong-uitkering.

Met vriendelijke groet,

Anton

UWV Webcare

Laatst gewijzigd op: 09 november 2020 11:35

quote:

Op 9 november 2020 schreef UWV Webcare het volgende:

Hoi Arthur,Voor alle Wajongers die werken, of een WW-, ZW- of WIA-uitkering ontvangen, op het moment dat de wet ingaat, stelt UWV een garantiebedrag vast. Het garantiebedrag wordt inderdaad berekend over de gemiddelde inkomsten in de periode van december 2019 tot en met november 2020. Het gaat dus om een inkomen uit werk of één van bovengenoemde uitkeringen.Een eigen woning of ander eigen vermogen telt niet mee in deze berekening. Deze hebben immers nu ook al geen invloed op de hoogte van een Wajong-uitkering.Met vriendelijke groet,AntonUWV Webcare

Hallo!

In mijn geval heb ik WIA met slapende wajong dus wat gebeurd er dan precies in mijn situatie ???
Raak ik WIA kwijt of wat ?

Is er iemand van de crew die antwoord kan geven ???

Hoi Jori,

Wij trekken jouw WIA-uitkering af van jouw Wajong-uitkering. Waarschijnlijk is jouw WIA-uitkering zo hoog dat jouw Wajong-uitkering daarom niet tot uitbetaling komt en dus slapende is zoals je het zelf ook omschrijft. De WIA gaat dus voor op de Wajong.

De regels van de Wajong veranderen, niet die van de WIA. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je jouw WIA-uitkering kwijtraakt door de verandering van regels in de Wajong.

Met vriendelijke groet,

Anton

UWV Webcare

Laatst gewijzigd op: 10 november 2020 16:31

Duidelijk.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!