Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Scheefwonen
Nieuws
Scheefwonen
Richard76
138812

Hoi mensen,

Graag wil ik jullie onze vreemde positie uitleggen. Wij zijn Sandra en Richard.  Sandra heeft een Wajong en ik een WIA uitkering. 2jaar geleden is ons een woning ontzegd doordat mijn inkomen alleen al 55000 bruto was vanwege een einde werkverband dus ik was na 10 jaar een vaste baan kwijt. Ondanks dat ik kon aantonen dat ik gefaseerd naar beneden ging met mijn inkomen kregen wij de woning niet!  En kopen met WIA wil ook niet. 

Nu na vele omzwervingen op campings etc. in de kou van de winters kregen wij elk een woning in dezelfde week via de woningbouwvereniging aangeboden. maar aangezien wij het netjes via de wet wilden zijn we samen heengegaan. Weer was het verzamelinkomen nu net iets te hoog. Nu helpen ze ons wel. Ze keren de woning toe op alleen Sandra haar naam en ik ben er met een groot knipoog niet bij....

Maar nu zijn we door al ons spaargeld heen en willen we weten wat het beste is om te doen....moet ik een postadres nemen of me later inschrijven op dat adres en wat voor gevolgen heeft dit? 

Heeft iemand hier ooit mee te maken gehad of weet iemand suggesties, we willen absoluut de wet niet overtreden.

gr Richard en Sandra

 

 

 

Pagina's

Dank je wel. Dit zijn we nu allemaal aan het uitzoeken. Gelukkig al veel informatie gevonden. Ook u advies schrijf ik op. Ik heb de laatste jaren nooit belasting aangifte hoeven doen. Vaker gehoord om toch zo n formulier aan te vragen. Nogmaals bedankt! 

Jan nogmaals een reactie. 

zij tekent het huurcontract maandag aanstaande. Ik kom er een maand later bij omdat ik hier waar we nu samen particulier wonen op kamers nog 1 maand huur moet betalen. Dat kan op verschillende manieren, wij vragen dan ook maandag eerst aan de woningbouw welke de beste is...ik op postadres of een samenlevingscontract. T is nogal ingewikkeld , maar ons verzamel inkomen nu bruto naar beneden te halen is al te laat . En dan komen we automatisch bij jouw laatste advies...krijgt zij dan heffingskortingen ? mag dat überhaupt? 

Laatst gewijzigd op: 14 oktober 2017 12:24

Je kunt de eerste keer als je belastingaangifte(n) een boekhouder vragen dit voor je te doen als je het moeilijk vindt.

Voor de aftrekposten van de belasting voor Wajongers is er een brochure van Ieder(in): http://www.mijnwinkel.nl/shop24024/geldzaken/p-1a/

Je kunt de belastingaangifte ook online doen.
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/belastingaangifte/cont...

Een deel van de sociale woningen mag toegewezen worden boven de inkomensgrens.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/woningcorporaties/toewijzen-betaalbare-woningen

Laatst gewijzigd op: 14 oktober 2017 13:09

Heeft een huurder of een van zijn medebewoners een chronische ziekte of een beperking? Dan hoeft hij ook in 2017 niet altijd extra huurverhoging te betalen omdat hij een hoger inkomen heeft. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer iemand minstens 1 jaar lang 10 uur per week thuis verpleging krijgt

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurverhoging/vraag-en-antwoord...

Als de woning voorzieningen of aanpassingen heeft die nodig zijn voor de beperking(en) of bijvoorbeeld gelijkvloers is dat nodig is voor de beperking is misschien ook een mogelijkheid. Dan hoeft de gemeente of de wooncorporatie deze niet in een andere woning aan te brengen met de kosten van dien. 

Laatst gewijzigd op: 14 oktober 2017 13:14

Je kunt dit topic eens lezen of er nog interessante tips tussen zitten.
https://perspectief.uwv.nl/forum/s/sticky-is-op-jezelf-gaan-wonen-samenw...

Is het goed afgelopen?

Laatst gewijzigd op: 16 oktober 2017 22:17

Ja gelukkig. Ze mag zelfs huursubsidie aanvragen. Maar daar beginnen we niet aan. Straks moet ze dat terugbetalen 

Oja en bedankt voor de vraag. Sorry nog niet helemaal wakker 

Laatst gewijzigd op: 17 oktober 2017 06:46

Pagina's


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!