Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Samenwerking UWV en Randstad
Nieuws
Samenwerking UWV en Randstad
David Smit
8449

Hallo,

Ik las laatst een persbericht op de site van het UWV waarin gezegd wordt dat het UWV een samenwerking aangaat met Randstad om werkzoekenden om te scholen (met behoud van uitkering en baangarantie) in sectoren waarin arbeidskrapte bestaat, zoals zorg, logistiek en ICT. Buiten dit persbericht kan ik echter nergens meer specifieke informatie vinden over deze samenwerking. Zijn er mensen die hier informatie over hebben? Zowel het UWV als Randstad hebben dit persbericht gepubliceerd, maar daar is dan ook alles wel mee gezegd. Ik zie dit wel als een mogelijkheid voor mezelf om uit de uitkeringssfeer te geraken, maar dan zou het wel handig zijn als er meer en specifiekere informatie voorhanden is.

Is dit de link  waar je naar zoekt David? 

Laatst gewijzigd op: 10 december 2018 12:41

Ter informatie (omdat officiële diploma’s belangrijk zijn).
Er is een voorstel gedaan dat het levenlanglerenkrediet niet langer negatieve gevolgen heeft voor de hoogte van de uitkering in de Wajong2010 en het recht op uitkering in de Wajong2015. Ook zijn er voorstellen om de studieregeling in de Wajong2010 en de uitsluitingsgrond studerende in de Wajong2015 te schrappen.

Verwacht wordt dat de voorstellen per 1-1-2019 of per 1-1-2020 ingaan. Is inmiddels al bij het UWV bekend per wanneer dit ingaat?

quote:

Op 10 december 2018 schreef Daniela - moderator namens UWV het volgende:

Is dit de link  waar je naar zoekt David? 

Yep. Dat is hem. Ik heb hetzelfde persbericht ook op de website van Randstad gevonden, maar verder kan ik er niks over vinden. Ik heb net contact gehad met iemand van Randstad en die kon me, wat dat betreft, ook niet verder helpen.

@ David, ik ga voor je na of er ook nog verdere informatie is.

@jan, ik vraag het gelijk voor je na!

@ David, uit navraag blijkt dat wij alleen de algemene informatie hebben. Voor inhoudelijke vragen over hoe Randstad invulling geeft aan de samenwerking, zou je het beste nogmaals contact met Randstad op kunnen nemen :-)

 

@ jan, de juiste datum is 01-01-2019. Dit zal in de komende weken ook worden gecommuniceerd, ook op Perspectief ;-)

Laatst gewijzigd op: 13 december 2018 10:18

Randstad heeft al geruime tijd een afdeling Participatie. Ik heb weleens contact met ze, en ze zijn gevestigd in Diemen. Ze zitten er om bijvoorbeeld Wajongers aan het werk te krijgen. Ook werken er Wajongers zelf, die ook een contract hebben gekregen, en dat is het mooie eraan. Voor zover ik weet is Randstad de enigste uitzendbureau die zich ook specifiek bezig houd met deze doelgroep. Toevallig ga ik in januari even babbelen met ze over wat ze allemaal doen etc.

@Daniela Bedankt voor de moeite. Dit wordt dus weer het aloude kastje-muur scenario. Ik ga wel even contact opnemen met UWV Werkbedrijf hier in de regio.

@Ray Dat is wel een goeie. Die ga ik dan maar ook effe contacten.

Laatst gewijzigd op: 13 december 2018 15:09

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!