Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > RTL Nieuws: "'Veilig werken lastig als je als randdebiel met heftruck moet rijden'"
Nieuws
RTL Nieuws: "'Veilig werken lastig als je als randdebiel met heftruck moet rijden'"
D. Mast
9940

Op http://www.rtlnieuws.nl/geld-en-werk/veilig-werken-lastig-als-je-als-ran... lees ik dat er relatief veel arbeidsongevallen plaatsvinden met heftrucs, vooral in magazijnen waar de werkdruk zeer hoog is. Omdat dit ook van belang kan zijn voor Wajong'ers die in magazijnen werkzaam zijn, plaats ik dit bericht:

quote:

Veilig werken lastig als je als randdebiel met heftruck moet rijden'

De magazijnsector komt met een gedragscode om het aantal ongevallen terug te dringen, maar de werkdruk is zo gigantisch, dat dat heel lastig is.

Dat geeft FNV-vakbondsbestuurder Henri Janssen desgevraagd aan. Er wordt in de sector steeds meer met flexwerkers gewerkt. Soms zijn er op de werkvloer alleen maar uitzendkrachten - zelfs de directe leidinggevenden - zo zegt hij.

De klanten van logistieke dienstverleners daarnaast sturen keihard op meetbare eenheden, je moet bijvoorbeeld honderd stuks per uur leveren. ''Prioriteit één, twee, drie en vier zijn output, daarna komt pas veiligheid''. Als je als een randdebiel met een vorkheftruck moet rondrijden omdat je anders een negatieve beoordeling krijgt en niet mag terugkomen, dan staat door de druk de veiligheid niet meer op één''.

Meer info en wat tips over veiligheid m.b.t. heftrucs, zie https://www.heftrucknederland.nl/nieuws/2016-heftruckongevallen-infographic

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!