Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > RTL-Nieuws: "Kwetsbare cliënten door zorgorganisaties ingezet voor criminele activiteiten"
Nieuws
RTL-Nieuws: "Kwetsbare cliënten door zorgorganisaties ingezet voor criminele activiteiten"
D. Mast
6190

Op https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5208962/zorg-criminele... "Kwetsbare cliënten door zorgorganisaties ingezet voor criminele activiteiten":

quote:

Kwetsbare cliënten door zorgorganisaties ingezet voor criminele activiteiten

Nederlandse zorgorganisaties zetten kwetsbare cliënten in om hennep te knippen en buiten hen seksueel uit. Dat is de conclusie van een schokkend rapport, waaruit blijkt dat in drie jaar tijd alleen al in Twente 22 van dit soort criminele zorgbedrijven actief waren. Het is vermoedelijk nog maar het topje van de ijsberg, stellen de onderzoekers.

Zie verder
* https://nos.nl/artikel/2364577-rol-van-georganiseerde-misdaad-in-zorgsec... "Rol van georganiseerde misdaad in zorgsector Twente groter dan gedacht";
* Het onderzoeksrapport "Onderzoek verwevenheid criminaliteit en zorg" op https://www.ikz.nl/actueel/nieuws/2021/01/14/onderzoek-verwevenheid-crim...
* https://www.rtvoost.nl/nieuws/1497677/Onderzoek-probleem-van-georganisee... "Onderzoek: probleem van georganiseerde misdaad in de zorg nog groter dan gedacht".

Hoe komen cliënten dan bij zulke malafide zorgaanbieders terecht, moeten zij zelf ook niet beter opletten en vooral niet ingaan op allerlei mooie verhalen van malafide zorgaanbieders?

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!