Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Inkomen en uitkering > Recht op wia uitkering tijdens wajong bezwaar procedure.
Inkomen en uitkering
Recht op wia uitkering tijdens wajong bezwaar procedure.
Cankara
134712

De bezwaarprocedure van mijn wajong duurt nu al meer dan een jaar. Is het mogelijk om wia aan te vragen/te ontvangen tot ik de beslissing heb gekregen op de wajong bezwaar?

 

Pagina's

quote:

Op 14 september 2017 schreef jan het volgende:

Je kunt een Melding te late beslissing doen.https://www.uwv.nl/particulieren/overige-onderwerpen/wat-kan-ik-doen-als...

Het is niet zo dat het een te late beslissing is. Ik ben 2 keer in bezwaar gegaan en nu in hoger beroep. Kan ik in de tussentijd een andere uitkering ontvangen? 

 

quote:

Op 18 september 2017 schreef Cankara het volgende:

quote:

Je kunt een Melding te late beslissingdoen.https://www.uwv.nl/particulieren/overige-onderwerpen/wat-kan-ik-doen-als...

Het is niet zo dat het een te late beslissing is. Ik ben 2 keer in bezwaar gegaan en nu in hoger beroep. Kan ik in de tussentijd een andere uitkering ontvangen? 

 

 

Wellicht heb je recht op een bijstands uitkering.

Als je wajong hebt aangevraagd, ga ik er dan goed vanuit dat je niet werkt op dit moment en ziekgemeld staat? Deze vraag stel ik ivm je vraag of je een WIA kunt aanvragen. 

Als je een beslissing mbt de Wajong hebt gekregen en daartegen in bezwaar, beroep of hoger beroep bent, schorst dat het besluit van afwijzing niet. 

Je zou dus wel een bijstandsuitkering kunnen aanvragen en daar in gesprek kunnen gaan, dat je wil verzoeken om je gezien je juridische zaak over arbeidsgeschiktheid tot er een uitspraak is in hoger beroep geen sollicitatieplicht te geven. 

Je geeft wat weinig info over je huidige inkomenssituatie, dat maakt je vraag wat lastig te beantwoorden. Ik neem aan dat als je al vrij lang in een procedure zit, je sowieso ergens inkomen uit krijgt? 

Laatst gewijzigd op: 18 september 2017 17:51

De reactie van Blinkie is meer 'to the point' ;-) 

Ik heb sinds 2012 geen inkomen. In 2013 had ik wajong aangevraagt en die was toen afgewezen. Omdat het was afgewezen ben ik er nooit meer achteraan gegaan en dacht dat ik geen rechr had op een uitkering. Mijn man werkt als zzp en zorgt voor het inkomen. Omdat hij werkt als zzp heb ik geen recht op bijstand.

Laatst gewijzigd op: 18 september 2017 18:31

O zo! Ik begrijp het. Dan is het lastig om iets te bedenken inderdaad. 

Afwachten tot er een hopelijk een nieuw besluit komt en/of kijken of een paar uren werken lukt zodat je ook wat eigen geld te besteden hebt... Succes. 

Ik zie dit net op de site van uwv staan:

 

Wanneer kan ik opnieuw WIA aanvragen?

Uw uitkering stopte minder dan 5 jaar geleden, omdat u weer 65% of meer van uw oude loon kon verdienen. En nu is uw gezondheid versclechterd door dezelfde oorzaak..

 

De datums die ik eerder aangaf waren niet correct. Mijn ziektewet uitkering is gestopt op 20-01-2014 omdat ik geen hulp (psycho.) meer wou volgen. Dit valt dus nog in de termijm van 5 jaar. Is het nu dus wel mogelijk om wia aan te vragen? Dat wanneer mijn wajong ingaat (als ik de zaak win) ik de wia stopzet en verder ga met wajong?

 

Hopelijk kunnen jullie me verder helpen. Alvast bedankt!

Lijkt me niet als ik dit stukje zo lees, maar ik ben geen jurist ;-).

Er is in jouw geval toch geen sprake van terugkeer in de WIA? Omdat er geen recht op WIA is ontstaan en doordat je niet vanuit de WIA meer dan 65% bent gaan werken, is er ook geen terugkeer binnen 5 jaar in dezelfde klachten als waar de WIA eerder voor werd gegeven. 

 

 

Laatst gewijzigd op: 26 september 2017 21:46

quote:

Op 26 september 2017 schreef Kris het volgende:

Lijkt me niet als ik dit stukje zo lees, maar ik ben geen jurist ;-).Er is in jouw geval toch geen sprake van terugkeer in de WIA? Omdat er geen recht op WIA is ontstaan en doordat je niet vanuit de WIA meer dan 65% bent gaan werken, is er ook geen terugkeer binnen 5 jaar in dezelfde klachten als waar de WIA eerder voor werd gegeven.   

Sorry ik moet wat duidelijker zijn. Er staat dat je het binnen 5 jaar kan aanvragen : als de wia minder dan 5 jaar geleden is gestopt of als de uitkering minder dan 5 jaar is afgewrzen. Ik had wia aangevraagd en deze waz toen afgewezen.

 

 

Pagina's


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!