Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Reactie van UWV op artikel in Trouw over herbeoordelen Wajongers
Nieuws
Reactie van UWV op artikel in Trouw over herbeoordelen Wajongers
UWV Webcare
7571612
Gisteren stond er in Trouw een artikel over de wens van Novag, de vakbond van verzekeringsartsen, om Wajongers te gaan herbeoordelen. Dit leverde enorm veel onrust op. UWV kwam eerder vandaag met een reactie in het eerder geplaatste topic over dit onderwerp. Omdat deze reactie ondersneeuwt tussen al jullie reacties, maken we er een nieuw topic van. 
 
Bij deze de reactie van UWV op het artikel in Trouw:
 
In het artikel in Trouw van gisteren laat Novag, de vakbond van verzekeringsartsen, weten dat zij vinden dat Wajongers vanaf 2018 herbeoordeeld moeten worden. Dit omdat er mensen zijn die een Wajong-uitkering ontvangen die zelfstandig meer dan het bruto wettelijk minimumloon kunnen verdienen. Veel verzekeringsartsen die lid zijn van de vakbond, voeren herbeoordelingen uit als werknemer van UWV.
 
Er is geen opdracht van UWV of van SZW gegeven om Wajongers met arbeidsvermogen na 2018 te gaan herbeoordelen. Herbeoordelingen op verzoek van de Wajonger zelf worden wel uitgevoerd. Of de bekende herbeoordelingen van Wajongers die meerdere jaren werken. Bij zo’n herbeoordeling is het mogelijk je recht op Wajong te verliezen. Maar dat gebeurt alleen wanneer je zelfstandig 75% van het bruto wettelijk minimumloon blijkt te kunnen verdienen.
 
Mocht er in de toekomst iets aan de regels veranderen, dan zullen we dat duidelijk aan iedereen laten weten. Bijvoorbeeld door een uitgebreide brief te sturen. Voor nu kan ik alleen zeggen dat het jammer is dat er alweer onrust is ontstaan. Ik hoop dat dit enige duidelijkheid geeft.

Pagina's

@UWV @Ellen Wordt er van jullie kant uit ook een signaal gestuurd naar deze rampjournalist? Want dit soort dingen zijn echt niet goed voor onze gezondheid. Dit had zo eenvoudig voorkomen kunnen worden. Dit kost jullie tijd, ons een boel stress... en totaal onnodig.

Laatst gewijzigd op: 25 februari 2016 15:51

De artsen willen dus eigenlijk weer een ronde van volledige herkeuringen, waarin het AO percentage aangepast kan worden.

Ben het volledig met ieffok eens.
Een rectificatie is wel het minste.

Klopt Joep. Dat wil zeggen: Novag heeft aangegeven dat te willen. 

Ieffok, liefst deed ik dat zelf :) Op jouw vraag heb ik nu geen antwoord maar ik heb navraag gedaan. 

En wie/welke Wajongers willen ze dan herkeuren? Snap nou geen ene moer meer wat ze nou willen .... pffffff

@Bas, de mensen die in de wajong zitten voor bijvoorbeeld tijdelijke problematiek, maar waarbij, na herstel, de wajong toch vrolijk doorloopt. Die belg had een voorbeeld waarbij iemand thuis extreme problemen had, daar wajong voor kreeg, crisishulp kreeg… uiteindelijk kwam het allemaal goed, ging ie geneeskunde studeren, maar zijn wajong liep gewoon door. Dat vond hij niet helemaal kloppen.

Bovendien moet je dus zelfstandig meer dan 75% kunnen verdienen. Nou dat lukt mij nog niet voor de helft. Luister als je dat nog niet gedaan hebt maar eens wat die Belgische meneer zegt.

En zoals ik in het andere topic al zei, die mensen mogen ze ook best herkeuren, dat is logisch

Laatst gewijzigd op: 25 februari 2016 16:26

@ieffok, bedankt voor de verheldering. Helemaal gestoord van dit gedoe.

Ik dacht dat mensen met en zonder arbeidsvermogen dan alsnog op OA % opnieuw gekeurd zouden worden als het aan de Novag lag na 2018

Laatst gewijzigd op: 25 februari 2016 16:27

@Bas Ja dat komt omdat die klote journalist niet schrijven kan. Wat een faalhaas pffff Zij heeft het heel tendentieus gebracht en net alsof dit voor iedereen geldt. Faaljournalistiek

Dan zeg je het nog netjes, ik noem haar gewoon *piiieeeep* !

Laatst gewijzigd op: 25 februari 2016 16:40

Pagina's


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!