Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Pilots praktijkleren met de praktijkverklaring in het mbo in twaalf regio’s van start
Nieuws
Pilots praktijkleren met de praktijkverklaring in het mbo in twaalf regio’s van start
jan
47883

Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) maakte op 4 februari bekend in welke arbeidsmarktregio’s de ‘Pilots praktijkleren met de praktijkverklaring in het mbo’ van start gaan.

Een praktijkverklaring geeft belangrijke kansen aan mensen voor wie het behalen van een mbo-diploma of -certificaat (nog) niet haalbaar is.

https://www.s-bb.nl/nieuws/pilots-praktijkleren-met-de-praktijkverklarin...

Praktijkleren met een praktijkverklaring in MBO.
Deelnemers die de praktijkleerroute volgen, leren op de werkplek een of enkele werkprocessen onder begeleiding van een praktijkbegeleider en in samenwerking met het mbo. Vervolgens wordt een praktijkverklaring uitgereikt. Daarop staat aangegeven welke werkprocessen de deelnemer beheerst. Met de praktijkverklaring in het MBO komt er een eenduidige praktijkverklaring die herkenbaar is voor werkgevers.

Pilots praktijkleren.
Deze nieuwe vorm van praktijkleren vergt nieuwe vormen van samenwerking tussen MBO-instellingen en de arbeidsmarktregio met UWV, gemeenten en werkgevers, waaronder sociaal werkbedrijven. In 2019-2020 vinden er daarom 23 regionale en 3 landelijke pilots praktijkleren plaats. De pilots onderzoeken welke kansen de praktijkleerroute op maat biedt voor werkenden en werkzoekenden zonder startkwalificatie. De ambitie is om op basis van de opgedane inzichten vervolgens te komen tot een landelijke uitrol.

Laatst gewijzigd op: 26 juli 2019 09:57

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!