Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > overheid wil weer onder eigen regeltjes uitkomen....
Nieuws
overheid wil weer onder eigen regeltjes uitkomen....
tt
8848

Het was te verwachten dat opnieuw de overheid de regeltjes veranderd ten gunste van de overheid. Dit keer niet met de wsw banen, die niet zouden meetellen bij het aantal gegenereerde banen, maar oeps we komen banen te kort dus we laten ze opeens wel meetellen maar nu voor het totaal aantal banen .
Opeens hoeft de overheid geen 25.000 banen meer te genereren maar gaat het om het totaal aantal banen dat er gegenereerd wordt. En of dat dan door de overheid is of door het bedrijfsleven doet er niet meer toe. https://www.trouw.nl/home/overheid-laat-het-bedrijfsleven-banen-creeren-...
En dat heeft natuurlijk ook helemaal niks te maken met de quotumheffing die voor de overheid is ingevoerd.....want ja die is nu natuurlijk niet meer van toepassing als het niet meer uitmaakt wie de banen genereert.

Met de consequentie eraan gekoppeld, dat het bedrijfsleven nu al moeilijk gaat doen, dat zij wel ons aan moeten nemen, en de overheid het gewoon niet doet

quote:

Op 13 oktober 2018 schreef KellyMans2592 het volgende:

Met de consequentie eraan gekoppeld, dat het bedrijfsleven nu al moeilijk gaat doen, dat zij wel ons aan moeten nemen, en de overheid het gewoon niet doet

Bedrijven die het vertikken om arbeidsgehandicapten aan te nemen of die arbeidsgehandicapten uitbuiten, moeten een negatieve publiciteit krijgen.

Laatst gewijzigd op: 14 oktober 2018 12:44

Er staat oa dat werkgevers die banen creëren beter beloond kunnen worden (als stimulans) ipv een boete krijgen als het niet lukt.

Als je deze paralel nou zou doortrekken: je zou toch zo ontzettend wensen dat wajongers die aan het werk komen, beloond zouden worden met extra verdiensten ipv 5% ‘boete’ als ze arbeidsvermogen hebben maar geen baan vinden/volhouden.

Pijnlijke is dat 5% korting op een wajonguitkering procentueel gezien van een geheel andere orde is voor een wajonger dan de ingetrokken boete voor een werkgever, die geen baan creëert.

Die laatste voelt dat vast (gezien de beschreven capriolen), maar die wajonger met arbeidsvermogen, hoe die zich voelt als hij wordt gekort als hij niet werkt en er tegelijkertijd een versoepeling wordt geboden in het creëren van die banen.

Ik heb zo het idee gekregen dat de overheid overal boven staat. Maar goed, ik moet misschien niet generaliseren want er werken ook mensen die fouten durven te erkennen en oplossen.

Wordt de beloning voor werkgevers betaald door op Wajongers te korten?

Laatst gewijzigd op: 16 oktober 2018 10:02

Voor wie nog meer wil lezen en wil lachen of huilen.....

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2018/10/08/kamerbri...


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!