Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Vereenvoudiging Wajong > Oud wajong met arbeidsvermogen
Vereenvoudiging Wajong
Oud wajong met arbeidsvermogen
Lamis
501712

Hoii

Ik wou toch graag weten hoe het zit met een oud wajong die arbeidsvermogen heeft. Ik heb een gesprek gehad met mijn arbeiduskundige en heb ook duidelijk aangegeven dat ik niet klaar was om aan het werk te gaan. Vanwege lichaam moe en geestelijk. Heb daarbij ook iets met me schouders daar mag ik het niet overbelasten. Heb ook 2 kinderen 7 en 4 jaar. We hebben afgesproken eind februari in gesprek te gaan naar mogelijkheden op aanpassend werk en welk hulp ik nodig heb. Nu zat ik te denken dat ik het echt niet wil en aankan kan ik weigeren of ben ik verplicht om mee aan te werken wat zijn de gevolgen en wat kan ik verwachten

Pagina's

hoi Lamis

nog de beste wensen voor 2021
Mag ik jou een vraag stellen
had je arbeidsdeskundige iets gezegd over de re integratie regels
of de regels veranderen per 1 januari

Hoii joep

Dankjewel u ook de beste wensen nog

Nee heeft niks over gezegd

Als je meteen duidelijk zegt dat je er nog niet aan toe bent dan kunnen ze ook nu volgens mij nog niets verplichten maar 100% zeker weet ik dat niet.Sinds vandaag zag ik op de UWV site ook weer dingen anders vermeld staan dus vandaar.

Neem aan dat Webcare de komende dagen wel meer weet.

De UWV site is vernieuwd/aangepast. Er staat letterlijk dat je kan afzien van hulp bij reïntegratie. Ben blij dat ze dit nu wel duidelijk op de site vermeldt hebben.

Wat als ik geen begeleiding van UWV wil bij mijn re-integratie?

Wij bieden u mogelijkheden om u te ondersteunen bij uw re-integratie. Wilt u deze ondersteuning niet? Dan kunt u dit aangeven tijdens het gesprek met uw arbeidsdeskundige of adviseur werk. Wij nemen dit dan op in uw werk- of participatieplan. U bent volgens de wet wel verplicht om mee te werken aan uw re-integratie. Als u geen hulp wilt van UWV, kunt u zelfstandig werken aan uw re-integratie. Wij nemen minimaal 1 keer per jaar contact met u op om te bespreken hoe het met u gaat. En of u zich heeft gehouden aan de afspraken over uw re-integratie. U kunt ook altijd zelf contact opnemen met uw arbeidsdeskundige of adviseur als u alsnog hulp wilt bij uw re-integratie.

Heb je daar ook misschien een linkje van ?

Laatst gewijzigd op: 01 januari 2021 16:12

@ANONIEM_

Voor Wajongers met arbeidsvermogen staat hier toch iets anders: https://www.uwv.nl/particulieren/arbeidsbeperkt/wajong/wijzigingen-plich... [plaats link boven in balk want anders doet jij het niet]

Het klop dat u bericht er ook staat.

Laatst gewijzigd op: 01 januari 2021 16:17

@jori, ja u bedoelt dit stukje:

Wat gebeurt er als ik passend werk niet accepteer?
In uw werk- of participatieplan staat wat voor u passend werk is en dat u dit moet accepteren. Is er passend werk voor u gevonden? Dan gaat u hierover in gesprek met de werkgever. Zijn u en de werkgever allebei tevreden over de aangeboden werkzaamheden? En biedt de werkgever u de baan aan? Dan mag u de baan niet weigeren. Doet u dat wel? Dan kan dit gevolgen hebben voor uw uitkering.

Kan UWV webcare uitleggen waarom dit zo tegenstrijdig op de site vermeldt staat?

Ik denk niet dat er voor de oude wajong veel veranderd. Kijk je moet altijd iets doen om te re-integreren, maar je kan dat via een traject van het uwv doen , of zelf je re-integratie regelen doormiddel van opleidingen, vrijwilligerswerk etc. Ze hebben dus zeker wel een poot om op te staan want jij moet aannemelijk maken en bewijzen dat je iets doet voor je re-integratie

Dit document downloaden https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2020/12/17/vragen-v...
Staat ook goede informatie in

Pagina's


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!