Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Vereenvoudiging Wajong > Onduidelijkheid bij UWV website “Wat is het garantiebedrag?”
Vereenvoudiging Wajong
Onduidelijkheid bij UWV website “Wat is het garantiebedrag?”
jan
6810

UWV website over garantiebedrag bij Wajong uitkering:
https://www.uwv.nl/particulieren/arbeidsbeperkt/veranderingen-wajong/gar...

Citaat:
Stap 1:
• Wij berekenen het bedrag van uw gemiddelde inkomsten in de periode van december 2019 tot en met november 2020. Maanden waarin u geen inkomsten had tellen niet mee.

Onduidelijk is wat met "inkomsten" wordt bedoeld. Is dit “Inkomsten uit werk” zoals dit nu ook bij gehanteerd bij de definitieve vaststelling van de oude Wajong uitkering? Of wordt hiermee wat anders bedoeld?

Onduidelijk is hoe de inkomsten worden berekend als je oude Wajong uitkering via je werkgever loopt. Blijft hier de formule hetzelfde als bij de huidige definitieve vaststelling? En worden vakantiegeld en eindejaarsuitkering meegenomen?

Onduidelijk is of de inkomsten van december 2019 tot en met november 2020 ook worden geïndexeerd. En als ze worden geïndexeerd welke bron wordt dan gebruikt? Of is het niet nodig om de inkomsten te indexeren?

Onduidelijk is hoe een verhoogde Wajong uitkering door een verhoogde maatmanloon bij de oude Wajong wordt meegenomen in de inkomsten of garantiebedrag of wordt deze helemaal niet meegenomen in de berekening?

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!