Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Nu.nl: "UWV waarschuwt voor uitsluiting op arbeidsmarkt"
Nieuws
Nu.nl: "UWV waarschuwt voor uitsluiting op arbeidsmarkt"
D. Mast
13615

Op http://www.nu.nl/economie/4595328/uwv-waarschuwt-uitsluiting-arbeidsmark...

quote:

UWV waarschuwt voor uitsluiting op arbeidsmarkt

Niet iedereen die kan of wil werken, krijgt een betaalde baan. Hierdoor dreigt maatschappelijke uitsluiting van groepen zoals laaggeschoolden, arbeidsgehandicapten en niet-westerse migranten op de arbeidsmarkt.

Dit zijn groepen die ook al voor de economische crisis een slechte positie op de arbeidsmarkt hadden, zo waarschuwt het UWV woensdag in een analyse voor 2017.

"Na jaren van crisis draait onze economie weer goed. Maar dat zal niet zo ervaren worden door werknemers die de afgelopen periode hun baan verloren en nu langdurig aan de kant staan", zegt Tof Thissen, directeur UWV Werkbedrijf.

"Zeker nu de arbeidsmarkt aantrekt, is het van belang dat ook mensen die een grotere afstand hebben tot de arbeidsmarkt of een zwakke arbeidsmarktpositie hebben, kunnen meedoen met werk. Investeren in deze mensen door onze dienstverlening en het faciliteren van loopbaanzekerheid, is dan het devies. Hiermee kunnen we de economie en samenleving versterken."

Bla bla bla bla. Ook goeiemorgen Thissen, ben je lekker uitgeslapen? Ik heb 2 universiteiten afgemaakt en solliciteer al 10+ jaar door een draaideur heen terwijl ik een gouden kalf ben. Doe dáár eens wat aan. Ga nou eens aan de slag met de kansRIJKE wajongers. Al dat eeuwige gewauwel over die laagopgeleiden en analfabete allochtone gelukszoekers, daar wordt je toch helemaal gek van? Wat denken die mensen nou te willen? REALLY???? Je moet kijken naar wie WEL wat kan maar verdorrie jaren in de kou is gezet. De rest zit -met alle respect- waar 'ie hoort. Wie niet in zichzelf investeert heeft immers geen enkele claim.

-Ontslagrecht (dus 50+) eruit, en voor de functie competente wajonger erin.
-Sturen op de kansRIJKE wajongers en die met breekijzers in de markt brengen (invoeren Affirmative Action beleid).
-De rest van de wajongers: status quo maar qua inkomen opschroeven naar ten minste MBO4 salarispeil, want om een handicap heb je immers niet gevraagd.

ARE YOU LISTENING UWV???

Ook Illya Soffer van Iederin waarschuwt voor de negatieve gevolgen van de Participatiewet, lees ik op http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/opinie/columns/kansloos-in-de-p... "Kansloos in de Participatiewet". Ik lees daar het volgende:

quote:

In het originele topic schreef D. Mast:

Sinds het begin van dit jaar zijn gemeenten verplicht om beschut werk te realiseren. Maar dan moeten ze dat ook wel echt doen. Ook de begeleiding waarmee mensen met een arbeidsbeperking meer kans krijgen op betaald werk, moet nu echt van de grond komen. Want mensen hun uitkering ontnemen en hen tegelijk geen eerlijke kans op de arbeidsmarkt bieden, is mensonterend en een enorme verspilling van kwaliteiten. Met passende arbeid en een volwaardig inkomen geef je mensen met een beperking een eerlijke kans op een onafhankelijk leven. Dat is zowel economisch als maatschappelijk én voor de mensen zelf, pure winst.

Laatst gewijzigd op: 20 april 2017 19:57

Hoe voorkom je dat gemeenten bewust mensen van sociale werkvoorziening overhevelen naar beschut werk om aan de aantallen te voldoen? Beschut werk heeft geen specifieke cao, zoals de sociale werkvoorziening wel heeft.

Laatst gewijzigd op: 20 april 2017 20:14

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!