Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Nu.nl: Klijnsma spoort overheden aan meer arbeidsgehandicapten aan te nemen
Nieuws
Nu.nl: Klijnsma spoort overheden aan meer arbeidsgehandicapten aan te nemen
wolf
272112

http://www.nu.nl/politiek/4231510/klijnsma-spoort-overheden-meer-arbeids...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) gaat er bij haar collega-bewindspersonen op aandringen dat er bij overheden meer arbeidsgehandicapten in dienst worden genomen.
Dat zegt Klijnsma woensdag in de Kamer tijdens een debat over de Participatiewet.

"We weten in welke overheidssectoren het moeilijk gaat. Zij moeten als de drommel aan de slag om de achterstanden in te halen", zegt Klijnsma. Zij zal er in de ministerraad bij haar collega's van Onderwijs, Financiën en Veiligheid en Justitie op aandringen dat er "een tandje bij moet" om de achterstanden in te lopen.

Provincies en gemeenten doen het wel goed en ook het bedrijfsleven is volgens Klijnsma op stoom. Als er geen vooruitgang wordt geboekt, dan kan er een verplicht quotum worden ingesteld, aldus de bewindsvrouw.

De Tweede Kamer krijgt zo spoedig mogelijk inzicht in hoe ver de verschillende overheden zijn. Of dat voor het zomerreces in juli is zoals de ChristenUnie graag wil, kan Klijnsma niet beloven aangezien het om andere departementen gaat. "Aan mij zal het niet liggen", aldus de staatssecretaris.

Extra banen
Volgens de Participatiewet moeten er 125.000 extra banen komen voor mensen die vanwege een beperking niet in staat zijn om zelf het wettelijk minimumloon te verdienen. De publieke sector neemt 25.000 werknemers voor zijn rekening, het bedrijfsleven moet voor de resterende honderdduizend arbeidsplaatsen zorgen.

Werkgevers krijgen daar loonkostensubsidie voor. Zowel publieke als private partijen moeten voor 2026 stapsgewijs tot die aantallen komen, anders wordt een verplicht quotum ingevoerd. Juist de publieke sector loopt tot ergernis van veel partijen in de Kamer achter op schema.

Pagina's

En als het nog steeds niet lukt om Wajong'ers met arbeidsvermogen aan een baan te helpen, kan een volgend rechts PVV-kabinet denken dat het aan de Wajong'ers zelf ligt en Wajong'ers met arbeidsvermogen naar werkkampen sturen.

Je noemt dit vaker @D.Mast, waaruit ik opmaak dat dit idee bij jou erg leeft. Ik kan je verzekeren dat er echt geen werkkampen zullen komen. Al zou iemand in de politiek dit willen (ik geloof van niet), dan gaat dit nooit goedgekeurd worden. 

Ik zie ook een beeld van grote fabriekshallen, waar men dan moet gaan werken, alle onrendabelen bij elkaar, en dan simpel werk doen, de hele dag door.
Werk is werk immers!?.
Die banen die er extra moeten komen, zullen vast geen banen zijn, die werkelijk aanspraak doen op iemand zijn/haar capaciteiten, ook hier is werk gewoon werk, en helemaal niet werken aan perspectief, dat is toch wel mijn kritiek op de participatiewet, je creeert hiermee draaideurwerkloosheid, en ik spreek uit ervaring, er is niets ergers dan dat!.

Die banen stellen dus ook niks voor !
Gewoon eentonige baantjes zoals papier prikken / koffie brengen / vluchtelingen helpen / honden drek opruimen in parken / inpakwerkzaamheden enz.

Deze hele wet is een mislukking , levert niks op alleen maar stress voor degenen die door de herkeurings machine gaan en het doel echte banen voor degenen die het kunnen zijn er gewoon niet.
Gaan er ook niet komen .
Bedrijven betalen liever boetes en nemen alleen wajongers aan voor een korte tijd en gaan die dan weer ontslaan want de subsidie is dan op.
Salaris word er ook niet betaald.
Nee laat klijnsma maar praten. Deze vrouw is totaal ongeloofwaardig en moet gewoon eens ervaren wat het betekent om een uitkering te hebben .Enmaar hopen dat de pvda partij gauw uit het parlement weggaat samen met die samsom die mister mooiprater .
Kortom veel plezier met uw garantie baantje !
Mischien dat onze Ellen weer mijn bericht modereert .
Want de waarheid mag niet gezegt worden.

Laatst gewijzigd op: 17 maart 2016 02:33

@d mast

U bent voor het cda he?
Die zijn OOK VOOR DIE HERKEURINGEN !!!
Cda zijn een stel lafaards die gewoon met elk wetsvoorstel meeinstemmen.
De participatie wet had niet doorgegaan als uw lekkere cda tegen had gestemt in de eerste kamer in juli 2014 !
U praat dehele tijd de pvv zwart maar uw cda krielpartij is niet veel beter .
Oja als u een ander beleid wilt , stem dan GEEN cda.
Deze partij is verantwoordelijk voor het grote wao drama en schuwt geen maatregel om mensen met een uitkering zwart te maken en of niks meer te geven.
Ik zou zeggen beste d mast denk daar eens over na!
Maar onze dmast zal wel dat gaan ontkennen met ''ja maar het cda dit en het cda dat en cda zo''
Die buma heeft ook totaal niks met een wajonger .
Die man steunt dit beleid en is een rechts figuur en heeft voor mij 0% steun!
Nu het cda krielpartijtje weer aan regeren gaat denken zal er voor een wajonger nog veel meer gaan veranderen ( retourtje bijstand ).
Oja lekker cda blijven stemmen.

@Daan ik modereer helemaal niks van jouw berichten hierboven. Eerder heb ik al tegen je gezegd dat een mening uiten mag, als er maar geen grof of beledigend taalgebruik aan te pas komt. 

@Daan, dat je als wajonger een soort wegwerppersoneel bent, heb ik al twee keer meegemaakt, na twee jaar gaat het subsidiekraantje dicht, en dan neemt men een andere wajonger aan, die wederom een subsidie mee brengt. Als het werken zo moet, dan kan men echt de pot op!.

Ik hoop zo ontzettend dat dit door de participatiewet veranderd, we zijn als wajonger geen wegwerppersoneel!. Ik denk ook dat de participatiewet aan zichzelf ten onder gaat. Het zal voor een kleine groep misschien wel goed uit pakken en passend werk opleveren, maar het grootste deel zal langs de kant blijven staan denk ik.

We zullen het zien.

@daan

Democratie, elke stem telt.
Blijbaar wil de het volk dat er wat verandert. Hoe dat inhoudelijk wordt gerealiseerd ligt aan de invulling van de verschillende partijen.

Je kan wel op je achterste benen gaan staan als je te horen krijgt dat je inkomen naar 70% gaat.

Hoeveel mensen staan daar tegenover die die op hun achterste benen gaan staan als hun belasting weer omhoog gaat, ze niet meer in aanmerking komen voor sociale huur, de toeslag omlaag gaat?

De meerderheid wint.
Beter probeer je de publieke opinie te beinvloeden dan de politiek

Die "sociale" werkplaatsen zijn ook grote fabriekshallen waar je met heel veel mensen zit. En het is werk waar totaal geen progressie in zit. Als je het mij vraagt is die p.wet van mevrouw Klijnsma één grote facade. Het is algemeen bekend dat maar een klein percentage van de uitgestroomde wajongers hun werk nog hebben. Verder is het maar voor tijdelijk want dan is, zoals hierboven is aangegeven, de subsidie op en sta je op straat. Dat vindt ik geen participeren!

Ik heb 25 jaar geleden 3x in zo'n grote fabriekshal ( sociale werkplaats ) geprobeerd te werken.
Het was echt vreselijk !
Er was heel veel aggressie onderling.
Iedereen maakte ruzie met elkaar of wilde de baas spelen over elkaar.
Er was helemaal geen collegialiteit onder elkaar.
Ik ging er aan kapot !
En dan nog die enorme herrie in zo'n fabriekshal, echt vreselijk.
Een ware hel !!!

Met de lunch liep ik elke dag ( 2 mnd ) helemaal alleen naar zo'n gigantische kantine voor 2000 mensen zaten in groepjes aan tafel.
Ik wist van narigheid niet waar ik moest gaan zitten.
Ik heb me in mijn hele leven nog nooit zo verloren en alleen gevoeld als daar !

Als ze me daar nog ooit naar terugsturen pleeg ik onherroepelijk zelfmoord !!!

Laatst gewijzigd op: 19 maart 2016 09:25

Pagina's


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!