Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > NOS: " SCP: inclusief personeelsbeleid geen grote prioriteit voor werkgevers"
Nieuws
NOS: " SCP: inclusief personeelsbeleid geen grote prioriteit voor werkgevers"
D. Mast
38124

Op https://nos.nl/artikel/2305325-scp-inclusief-personeelsbeleid-geen-grote... "SCP: inclusief personeelsbeleid geen grote prioriteit voor werkgevers":

quote:

SCP: inclusief personeelsbeleid geen grote prioriteit voor werkgevers

Voor werkgevers heeft het weinig prioriteit om inclusiever te worden en bijvoorbeeld mensen met een arbeidsbeperking, of oudere werknemers in dienst te nemen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP).

Ook het aannemen van mensen met een niet-westerse migratieachtergrond en het verhogen van het aantal vrouwen op hoge functies is geen prioriteit voor werkgevers, staat in het rapport.

Ja, zo blijven mensen onnodig in de Bijstand, Wajong of in een andere arbeidsongeschiktheidsuitkering.

Op zich niet zo positief maar denk dat veel wajongers moeilijker of niet in het oude systeem passen. Beter lijkt me invoering van een basisinkomen, waardoor het minder uitmaakt wat je doen en dat grenzen tussen vrijwilligerswerk en betaald werk vervagen. Dan heb je eerder taken dan een baan in de maatschappij.

Laatst gewijzigd op: 19 oktober 2019 16:10

Een mooie zegswijze, 'het hebben van taken in de maatschappij'.

Feitelijk is er nimmer een onderscheid geweest, voor Wa-jong'ers, tussen betaald werk en vrijwilligers werk. Immers, met een betaalde baan kun je (ondanks de regelgeving) nooit meer ontvangen dan de hoogte van je eigen uitkering.
Een andere overeenkomst is het soort werk dat je zowel in een baan als in vrijwilligerswerk krijgt toegewezen: in afzondering uitvoeren van werkzaamheden die bij anderen niet geliefd zijn.

Laatst gewijzigd op: 04 november 2019 09:19

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!