Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > NOS: "Kabinet schrapt plan om arbeidsgehandicapten onder minimumloon te betalen"
Nieuws
NOS: "Kabinet schrapt plan om arbeidsgehandicapten onder minimumloon te betalen"
D. Mast
6897

Op https://nos.nl/artikel/2249266-kabinet-schrapt-plan-om-arbeidsgehandicap... "Kabinet schrapt plan om arbeidsgehandicapten onder minimumloon te betalen" het volgende verheugende bericht:

quote:

Kabinet schrapt plan om arbeidsgehandicapten onder minimumloon te betalen

Het plan om arbeidsgehandicapten minder te betalen dan het minimumloon gaat helemaal van tafel. Het kabinet komt zelf tot de conclusie dat het plan uit het regeerakkoord niet uitvoerbaar is. Ook speelt mee dat er totaal geen maatschappelijk draagvlak voor is.

Dat zou goed nieuws zjin voor de groep die onder de p-wet valt.

Nu ook nog afschaffen voor de groep die onder de wajong valt en de loonkostensubsidie bij wajong weer invoeren.....

Laatst gewijzigd op: 06 september 2018 19:49

Beste TT,

Inderdaad gewoon 1 vaste en eenvoudige regelgeving over Doelgroepen-register mensen (dus bijstand of Wajong) moet niet uitmaken

1 vaste en eenvoudige standaard regelgeving dat moet er komen

En geen Deels Salaris/Deels Uitkering want daar krijgt men alleen maar extra schulden van (wanneer een instantie een fout zou maken, door meer over te maken, dan dat je op dat moment hoorde te ontvangen)
Daarom is dat voor dat te lastig (te ingewikkeld voor deze doelgroep, en komt te veel papieren rompslomp omheen kijken, wat op ons eigen bord zou komen)

Geen idee hoe het wel moet: Maar ik had wel zoiets van: De regeling die ze wilde gaan invoeren, kon mijn inziens juist voor vele malen meer schulden tot gevolg brengen aan de mensen van Doelgroepen-register

Nu dus hopen dat ze misschien eerder standaard: Vrijwilligerswerk als Tegenprestatie gaan accepteren (Of Sociale Werkplek)

Zou iemand mij kunnen uitleggen waarom loondispensatie als je in de bijstand zit wel in strijd is met je mensen rechten en als je in de wajong zit niet?

Loondispensatie word al toegepast binnen de wajong, gek genoeg hoor ik daar dan niets over in het nieuws?

Laatst gewijzigd op: 09 september 2018 12:33

Beste Huisman,

Mijn gedachte is dat het is: Doordat Bijstand het laatste vangnet is (en eigenlijk niet het soort uitkering is waar je je levenlang in mag zitten)
Ook denk ik dat Gemeentes niet van plan zijn om dan nog deels aanvulling (naast iemand zijn/haar salaris te betalen)
Bij mij bijvoorbeeld: Als ik uitwonend ga wonen moet ik sowieso 400€ netto gaan verdienen (zo ongeveer, om niet Bijstandsaanvulling hoeven te halen) als ik dan ook nog eens met Loondispensatie te maken zou krijgen (RED IK DAT NOOIT) mijn man heeft wel Wajong namelijk

Ik denk dat bij de Bijstand het een kwestie is: Dat ze daar zoveel mogelijk ervoor moeten zorgen: Dat mensen het na een korte tijd niet meer nodig zijn

Maar ja vind het dan alsnog wel krom (Een Wajonger kan ook van de Wajong af komen op een gegeven moment lijkt mij, dus hoeft ook die uitkering niet levenslang)

Maar ja goed dit is maar wat ik denk, of ik gelijk heb geen idee
Maar ik vind er moet 1 duidelijke wetgeving komen

Vervolg Huisman,

Maar u heeft sowieso een punt: Als dit alleen voor Bijstandsgerechtigden (Doelgroepen-register mensen zoals ik gaat gelden)

Dan is het voor Wajongers een kwestie van: Laten we onze Wajong stop gaan zetten (dan zitten we er beter bij)

Die gedachtegang heb ik zelf dan al wel eigenlijk

Laatst gewijzigd op: 09 september 2018 14:53

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!