Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > NOS: "Burgemeester moet asociale buren keihard kunnen aanpakken"
Nieuws
NOS: "Burgemeester moet asociale buren keihard kunnen aanpakken"
D. Mast
15933

Op http://nos.nl/video/2115826-meer-maatregelen-tegen-overlastbezorgers.html en http://nos.nl/artikel/2115825-burgemeester-moet-asociale-buren-keihard-k... lees ik dat de Tweede Kamer akkoord gaat met een strengere aanpak van overlastveroorzakers.

quote:

'Burgemeester moet asociale buren keihard kunnen aanpakken'

Een op de drie Nederlanders heeft wel eens overlast van de buren. Bij een half miljoen mensen is het zo erg dat hun dagelijks leven wordt verstoord. Om de overlastgevers aan te pakken zijn er nu twee mogelijkheden: een waarschuwing geven of de overlastgevers uit hun huis zetten.

Volgens de VVD is de eerste straf vaak te licht en de tweede juist te zwaar. De partij stelt daarom een derde optie voor: een zogenoemde 'gedragsaanwijzing' door de burgemeester. Dat komt volgens Kamerlid Van der Linde neer op "keihard aanpakken".

Muilkorven

Die kan de overlastpleger opdragen iets te doen of juist na te laten. Als het bijvoorbeeld gaat om een voortdurend blaffende hond, dan moet de overlastgever zijn hond muilkorven of binnenhouden. Zorgt bepaald bezoek van de buren steeds voor een onveilige sfeer, dan moeten zij een bezoekersverbod kunnen krijgen.

De burgemeester kan pas een gedragsaanwijzing geven als een waarschuwing of bemiddeling niet werkt. En als er ook na de aanwijzing geen verbetering optreedt, kunnen de asociale bewoners alsnog uit hun huis worden gezet.

Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt dit plan. Wanneer de maatregel kan ingaan is nog niet bekend.

Wie van jullie heeft vaak te maken met nachtelijke geluidsoverlast door asociale buren? Ik heb daar zelf af-en-toe ook mee te maken en het is een groot probleem dat zich vaak in sociale huurwoningen plaatsvindt, waar juist wij zijn op aangewezen.

Ik , alcoholisten links en rechts. Gehorige woning, laminaat boven mij.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!