Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > moet ik aan de bel trekken bij bedrijfsarts of uwv
Beoordeling van je arbeidsvermogen
moet ik aan de bel trekken bij bedrijfsarts of uwv
tess
15185

Ik ben vanwege ME/CVS voor 30% afgekeurd. Dit is ongeveer een jaar geleden geweest.Voorheen werkte ik 23 uur en nu is mijn contract (na een intergratietraject die ik helaas niet vol kon houden) naar 17 uur gegaan. Ik werk elke dag een paar uur als facilitair medewerkster.
Helaas heb ik naast mijn uitputtingsklachten ook gigantisch veel pijn aan mijn gewrichten met name in mijn handen. Aangezien ik al een reintergratietraject heb doorlopen bij mijn werkgever heeft hij aangegeven dat mocht ik nu weer langdurig ziek thuis komen te zitten hij dan niet meer verplicht is mij in dienst te houden. Ik heb een vast contract en werk al ruim 8 jaar voor die werkgever. Volgende maand kan ik pas terecht bij de reumatoloog om te kijken waar die helse pijnen vandaan komen. Ik durf mij niet ziek te melden , omdat ik bang ben mijn baan kwijt te raken. Eigenlijk ben ik op en slik ik zoveel medicatie ( 6 x 10 mg ritalin en paracetamol )om maar enigszins mijn werkzaamheden op mijn werk vol te kunnen houden. Op mijn werk probeer ik hier zo min mogelijk van te laten merken met als gevolg dat ik thuis niks meer kan en lijd mijn gezin hier vervolgens ook onder. Wat moet ik nu doen? Moet ik eerlijk zijn en mijn werkgever inlichten dat het niet goed gaat met mij of moet ik de bedrijfsarts inlichten? Nu ik niks laten weten op mijn werk hoe het daadwerkelijk met mij gaat vrees ik dat het straks weer helemaal mis gaat met mij en weer thuis kom te zitten.

Dit is niet fijn.

Persoonlijk zou ik informeren bij bijvoorbeeld de vakbond, rechtsbijstand of het juridisch loket (0900-8020).

Weet je ook of je werkgever op de hoogte is van een mogelijke no-riskpolis voor jou?
Soms betaalt UWV bij ziekte of handicap een Ziektewet-uitkering. De no-riskpolis geldt blijvend bij Wajong of een artikel 7-WSW-dienstverband. Je werkgever kan informatie vragen bij het Werkgevers servicepunt van UWV.
https://www.uwv.nl/werkgevers/werknemer-met-uitkering/regelingen-van-uwv...

Ik zou in ieder geval nooit akkoord gaan met ontslag tijdens ziekte. Er geldt een ontslagverbod tijdens de periode dat je ziek bent. Als je dan toch akkoord gaat, dan kan het zijn dat je hierdoor geen recht hebt op een WW- of Ziektewet-uitkering.

P.s. "Werk en solliciteren"

Ik ben geen deskundig, maar is dit misschien wat (of heb je liever geen goedbedoelde ideeën)?

Kunnen aanpassingen op het werk helpen?

Kan een exoskelet je helpen om minder energie te verbruiken? http://www.laevo.nl/laevo-introduceert-s-werelds-eerste-zelfmontage-exos...

Ben je bij de huisarts geweest of een ander middel dan Ritalin beter werkt?

Misschien weet Han Ji (email info@hantingcuisine.nl) iemand, die je kan helpen. Hij werkt met Shandong University of Traditional Chinese Medicine.

Ik heb geen ME/CVS, maar mijn lichaam gebruik veel energie, ik rust na het werk en ik fiets om conditie en energie te houden.

Laatst gewijzigd op: 12 mei 2017 20:03

Beste tess,

Naar dat je gezondheid zo achteruit is gegaan.
Je geeft aan dat je werkgever aangeeft dat hij niet verplicht is om jou in dienst te houden, wanneer je opnieuw ziek uitvalt.

Het is zeker belangrijk om hierover juridisch advies in te winnen bij het Juridisch Loket, de vakbond of jouw rechtsbijstandsverzekering.
Dit is een arbeidsjuridische kwestie tussen jou en je werkgever.

Knelpunten in je werksituatie kun je ook altijd even bespreken met je arbeidsdeskundige.

Of UWV hier een actieve rol in kan spelen is afhankelijk van wat voor arbeidsongeschiktheidsuitkering je hebt.

Ik wens je veel sterkte!

Met vriendelijke groet,
Stella
UWV Webcare Team


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!