Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > met arbeidsvermogen werken
Beoordeling van je arbeidsvermogen
met arbeidsvermogen werken
jvdb
9923

aangezien de wajong met 5% omlaag gaat in januari voor de mensen die arbeidsvermogen hebben, ben ik genoodzaakt een baantje te gaan nemen. wat ik me alleen afvraag is het volgende : vanaf januari zal ik gemiddeld 70 euro minder wajong krijgen. Stel dat ik een baantje vind waarmee ik in de maand bijv. 100 euro verdien, betekend dit dan dat de 30 euro die ik extra verdien word afgetrokken van mijn wajong?

Dat ligt eraan onder welke wajong je valt. In de oude wajong kan je tot 20% van het minimumloon bijverdienen zonder dat het verrekent wordt met de uitkering. Bij de wajong 2010 wordt juist tot 20% alles verrekent met de uitkering dus hou je er niks van over.

Maar misschien kan je dit topic eens lezen want afhankelijk van jouw situatie kan je misschien recht hebben op een toeslag https://perspectief.uwv.nl/forum/s/sticky-toeslag-op-je-wajong-uitkering


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!