Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > meer wajongers gaan niet akkord met voorlopige beoordeling dan uwv verwachtte
Nieuws
meer wajongers gaan niet akkord met voorlopige beoordeling dan uwv verwachtte
tt
160211

Volgens het jaarverslag gaat van de 80% van de wajongers die reageren op de vooraankondiging 50% niet akkoord met het voorlopige oordeel arbeidsvermogen. Dat is meer dan het uwv verwachtte (vreemd hé)

Van de 8000 herbeoordelingen die uwv in 2015 heeft verricht is de helft duurzaam bevonden (dit zijn dus de mensen die niet akkoord zijn gegaan met arbeidsvermogen)
Men had voor 2015 13.000 van deze herbeoordelingen willen afronden. uwv loopt dus achter op dit moment (zoals ook al blijkt uit topic van Ziva)

http://jaarverslag.uwv.nl/jaarverslag/a1096_Herindeling%C2%A0in-kader-in...

Dat verbaast mij niks, tel daarbij nog eens de ruim 200,000 dossiers (WIA, WW en fraude zaken) bij op en de chaos is compleet.

Het UWV werkt niet prestatiegericht, maar denkt ambtelijk en bureaucratisch.

Het loopt niet echt ...uhm ... soepeltjes?

Hoger percentage niet eens met voorlopige beslissing... hmmm apart ;)

nog langer wachten op duidelijkheid. Als ik mijn herbeoordeling ontvang ga ik ook in beroep, ik sta al tien jaar(!!!!!) langs de zijlijn, als er werkelijk een baan voor me bestond zou ik nu toch allang werken?. En die participatiewet gaat me ineens wel een passende baan opleveren?. Ik geloof er geen zak van.

@Aspergerdame
Ik hoop dat je dat wint.

Het is stuitend dat de FNV zich helemaal niets meer aan lijkt te trekken van de Wajongers. Je hoort niets meer van ze. En dat terwijl ze eerst nog riepen dat er eerst banen moeten zijn en dan pas mensen gaan herkeuren. Ze doen er verder niets mee. En wat kan je als Wajonger dan nog doen? Lid worden van de club die ons heeft uitverkocht? We zijn gewoon genaaid.

Laatst gewijzigd op: 12 april 2016 17:51

quote:

Op 12 april 2016 schreef Jeroen2 het volgende:

@Aspergerdame
Ik hoop dat je dat wint.

Het is stuitend dat de FNV zich helemaal niets meer aan lijkt te trekken van de Wajongers. Je hoort niets meer van ze. En dat terwijl ze eerst nog riepen dat er eerst banen moeten zijn en dan pas mensen gaan herkeuren. Ze doen er verder niets mee. En wat kan je als Wajonger dan nog doen? Lid worden van de club die ons heeft uitverkocht? We zijn gewoon genaaid.

Tijd om onze eigen vakbond op te richten. Wajong knokploeg.

JOIN THE REBELLION!

Kan me zo voorstellen dat de onduidelijkheid over de gevolgen van het toegekend krijgen van arbeidsvermogen (na 2018) een rol speelt bij de afweging om in bezwaar te gaan. Het is voor een aantal mensen denk jk genoeg reden om de overheid te wantrouwen ten aanzien van de 'goede bedoeling' hen aan het werk te krijgen. Als een vrijwillig deelnemen aan re-integratie de norm zou zijn, zouden m.i. meer mensen geneigd zijn mee te werken. Dus zonder het zicht op een korting op de uitkering als je niet meedoet of ongeschikt bent. Mijn stelling: Hoe toegankelijker een regeling, hoe makkelijker die regeling weer verlaten wordt... Zware toelatingsvoorwaarden en sancties houdt mensen binnen de regeling: zo van ik ben er eindelijk in, niet meer iets ondernemen anders val ik eruit, dan kom ik er mogelijk niet meer in...

Ik wil helemaal niet meer deelnemen aan reintegratie! (reintegratie naar wat?). Ik wil ook niet meer teruggezet worden op banen waar ik in het verleden op vastliep. Ik zou zo graag alsnog een studie willen volgen, ik wil trots zijn op mezelf, niet meer in het verdomhoekje waar maar weinig tot geen mensen in mij geloven omdat ik nu eenmaal een vorm van Autisme heb of in de ogen van het UWV een moeilijk geval ben. Ik ben normaal begaafd, alleen heb ik er niks aan, zolang men geen talenten bij me ziet, en zich blind staart op mijn beperking, en gebrek aan opleiding kom ik niet aan de bak. Is dat mijn schuld?, mijn luiheid? zoals de politici nog wel eens mee delen, in hun mening over "de wajonger"?.

Men zegt dat de participatiewet er voor is om mensen zoals ik serieus aan een passende baan gaat helpen, ik geloof er niks van. Hallo...? ik ben nog steeds ongeschoold, heb alleen werkervaring met hersenloze baantjes...?. En ik KEN de ongeschoolde sector maar al te goed....

Laatst gewijzigd op: 14 april 2016 15:12

Ik ben echt heel bang dat dit hele participatiewetgedoe voor mij gaat uitpakken als een herhaling van de geschiedenis, omdat ik eenmaal werkvermogen heb. Werkvermogen maar geen kans op werk wat echt bij me past een aanspraak doet op mijn talenten. Het woord werk associeer ik met veel stress en teleurstellingen, overprikkeling, en totaal niet uitgedaagd worden. Niet alle mensen met een vorm van Autisme hebben een verstandelijke beperking, ik paste toevallig niet in het schoolsysteem, waar elke nederlander maar in moet passen, en als dat niet lukt...helaas pindakaas.

Bezuinig niet op passend onderwijs politiek Den Haag, ik heb er nooit van kunnen profiteren, maar ik denk dat mijn leven er wel anders uit had gezien als dat wel het geval zou zijn geweest. Ik wil wel werken maar niet ten koste van mijn welzijn/gezondheid. Welk mens kan eentonig saai werk volhouden tot zn pensioen?. Ik zou doordraaien uiteindelijk.

Laatst gewijzigd op: 14 april 2016 15:28

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!