Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Vereenvoudiging Wajong > Let op: deel geen persoonlijke gegevens op het Wajong-forum
Vereenvoudiging Wajong
Let op: deel geen persoonlijke gegevens op het Wajong-forum
Eva - moderator namens UWV
7113

De laatste dagen staan er veel vragen op het Forum over de nieuwe Wajong-regels. Wajongers noemen daarin soms ook concrete inkomsten. Juist vanwege je eigen privacy is dit niet verstandig en hoort dit eigenlijk ook niet thuis op het Wajong-forum. Gelukkig kunnen we je wel doorverwijzen naar andere informatiebronnen waar je antwoorden kunt vinden op dergelijke vragen .

Wil je weten wat de veranderingen voor jou betekenen, vul dan de Beslisboom op uwv.nl in. Hier vind je ook de Rekenhulp waarbij je de hoogte van je bruto Wajong-uitkering met ingang van 1 januari 2021 kan berekenen. De hoogte van het garantiebedrag is hierin niet meegenomen. Overigens heb je over de exacte hoogte van je uitkering pas bij de uitbetaling in januari meer zekerheid.

Algemene informatie over de veranderingen staat op uwv.nl/veranderingenwajong. Heb je nog niet voldoende informatie of een specifieke vraag? Je kunt natuurlijk altijd in je beveiligde omgeving van uwv.nl (bij ‘Mijn berichten’) een vraag stellen over je eigen situatie. Je krijgt dan binnen 2 werkdagen 24 uur een antwoord.

De moderators zullen komende tijd actiever forumbijdragen met inkomsten en persoonlijke gegevens verwijderen om de privacy van de betrokkenen te beschermen. Vanzelfsprekend zullen we daarbij degenen doorverwijzen naar de juiste plek om die vraag te stellen (zoals je hierboven al leest).

quote:

In het originele topic schreef Eva - moderator namens UWV:

De moderators zullen komende tijd actiever forumbijdragen met inkomsten en persoonlijke gegevens verwijderen om de privacy van de betrokkenen te beschermen. Vanzelfsprekend zullen we daarbij degenen doorverwijzen naar de juiste plek om die vraag te stellen (zoals je hierboven al leest).

Als de moderatoren actiever kunnen zijn om forumbijdragen met persoonlijke gegevens te verwijderen, betekent dat ook dat ze actiever gaan worden met het beantwoorden van de vele vragen die nog open staan over de aankomende wetswijziging?

Er staan genoeg vragen open, bv over maatmanloon, over samenloop wia wajong en garantiebedrag, over stijgend inkomen en garantiebedrag etc. etc. die men heel goed kan beantwoorden zonder dat daar persoonlijke zaken bij komen kijken. Dit zijn zaken die vele mensen treft en vele mensen aangaan en de antwoorden zijn niet in de links door jullie gegeven te vinden.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!