Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Klijnsma smijt met geld
Nieuws
Klijnsma smijt met geld
Ray
6867

http://www.dvhn.nl/groningen/Klijnsma-zegt-vijf-miljoen-toe-voor-werkbed...

 

Ze wilt de korting op de Wajong niet terugdraaien, en geeft aan dit over te laten aan een volgende kabinet, maar met geld smijten kan ze wel! Laat dan alles over aan het nieuwe aankomende kabinet!

Ze lacht altijd zo lief maar ondertussen....

Laatst gewijzigd op: 14 september 2017 20:01

Tegen mensen zoals FNV en mij zegt ze dat de korting op de Wajong wat haar betreft niet hoeft door te gaan, maar buiten ons en in haar functie blijft ze de korting verdedigen. Die is schizofreen ofzo.

Laatst gewijzigd op: 15 september 2017 12:07

Een prestigeproject heeft meer aanzien dat een paar arme, anonieme wajongers. Als je je sociale gezicht opzet kom je er ook nog eens mee weg.

quote:

Op 15 september 2017 schreef Jo-Janneke het volgende:

Een prestigeproject heeft meer aanzien dat een paar arme, anonieme wajongers. Als je je sociale gezicht opzet kom je er ook nog eens mee weg.

Een sociaal beleid betekent ook dat je als overheid Wajong'ers met arbeidsvermogen passend werkplekken biedt waarin rekening met je mogelijkheden en beperkingen wordt gehouden, om daarmee zelf in je inkomsten te kunnen voorzien.

 

Daar ben ik het mee eens!

Liever niet via een financiële prikkel, maar bedenken wat er voor nodig is dat er banen mogelijk worden en bijkomen. Daar eerst energie in steken en in een periode kijken wat de kinderziektes zijn om dat goed te doen.

Bv een paar jaren uitrekken om werkgevers te bevragen en helpen hier stappen in te zetten: want die boete van 5000€ per niet geboden baan is natuurlijk weer een irritante financiële prikkel, maar dan voor de werkgever. 

Nadat er dan echt voldoende banen zijn bijgekomen pas kijken òf die 5% korting echt nodig is. Misschien gaan mensen wel een paar uren werken als men niet zo bang was om de wajong kwijt te raken of in schulden te komen. 

Ik ben dankbaar dat ik de oude wajong voor een klein deel heb behouden ondanks dat ik werk. Misschien moeten ze kijken wat mensen kenmerkt die zijn gaan werken mèt een wajong en van daaruit een plan maken voor participatie verhogende acties. Wajongers bevragen wat werkt.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!