Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Klijnsma gaat de wet aan passen
Nieuws
Klijnsma gaat de wet aan passen
wajonger 235
121312

Met Klijnsma van de pvda gaat gemeentes verplichten om afgekeurde wajongers aan het werk te helpen! Ze gaat hiervoor de wet aan passen zodat gemeentes verplicht zijn om wajongers aan het werk te zetten tot nu toe liet ze het aan de gemeentes zelf over maar die maakten er een zooitje van!

Heb je dan ook een bronvermelding waarin ze dit aankondigt?

Afgekeurde wajongers? .... lijkt mij heel knap haha

Zal wel een bericht uit 1900 zijn.

Laatst gewijzigd op: 25 juni 2016 13:32
Laatst gewijzigd op: 25 juni 2016 14:00

quote:

Op 25 juni 2016 schreef Citara het volgende:

Bron :
http://nos.nl/artikel/2113359-gemeenten-worden-verplicht-beschut-werk-aa...

Oud nieuws .... topic werdt gebracht dat afgekeurde wajongers nu opeens weer wel aan het werk gebracht moesten worden.

"werk te zetten" .... moet gewoon zijn "aan werk te helpen"

Laatst gewijzigd op: 25 juni 2016 14:33

Inderdaad oude wijn in nieuwe zakken en als ik alleen al naar die foto kijk in het NOS artikel en op de manier hoe ze haar debat houdt zie ik een beeld voor mij van een dictator uit ver vervlogen tijden.

En daarbij aan het werk zetten is toch wel heel iets anders dan aan het werk helpen. Het is dan ook niks anders dan trekken aan een dood (wajong) paard.

Ik verplaats dit topic even naar "nieuws" aangezien het om een nieuwsbericht gaat dat los staat van de beoordeling arbeidsvermogen, waaronder het topic nu staat.

inderdaad oud nieuws, ik dacht ook dat het zou gaan over het toch moeten werken als je het niet kan ofzo

@Croy jouw laatste bericht heb ik verwijderd omdat een uitspraak als deze een ander kan kwetsen. Daarbij maakt het voor mij geen verschil of zo'n opmerking over Jetta Klijnsma gaat, over een ander forumlid of over jou of mij. We houden het graag een beetje netjes hier :) Daarmee wil ik niet zeggen dat je geen kritiek mag uiten op bepaald beleid. Dat mag zeker. 

Ik lees de bron echt compleet anders..Ik lees het als dat Klijnsma de gemeentes wilt aanpakken en ervoor wilt zorgen dat de gemeentes beschut werk kunnen AANBIEDEN aan oa wajongers.
Nergens staat dat zij wilt dat gemeentes de wajongers aan het werk zetten of iets dergelijks, ze vindt dat gemeentes slechte voorzieningen hebben voor ons.

Laatst gewijzigd op: 29 juni 2016 10:05

Klopt Mahayana. Het gaat er om dat gemeentes de verplichting krijgen beschut werk aan te bieden aan de mensen die hier behoefte aan hebben. Niet dat Wajongers dat werk verplicht moeten gaan doen. De bron (link) is gegeven door Citara. We weten natuurlijk niet 100% zeker of Wajonger235 hier ook op doelde.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!