Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > kabinet wil gaan snijden in huurtoeslag. De vraag is alleen hoe
Nieuws
kabinet wil gaan snijden in huurtoeslag. De vraag is alleen hoe
tt
338212

Het kabinet is van plan om opnieuw het mes te zetten in de huurtoeslag.
Maar op welke manier en wat de gevolgen zijn voor de groep die recht heeft op huurtoeslag is nog onduidelijk.

Hier is het artikel: https://www.ftm.nl/artikelen/het-kabinet-gaat-het-mes-in-de-huurtoeslag-...

Pagina's

Besparen op de huurtoeslag kan op allerlei manieren. Door bijv. de basishuur te verhogen die iedereen zelf moet betalen, of door de kwaliteitskorting die nu 65% bedraagt, te verhogen. Of door de huur boven de aftoppingsgrenzen van de huurtoeslag niet meer te vergoeden. Minister Donner in Kabinet Rutte I bespaarde ook op de huurtoeslag, niet allen maar door de normhuur te verhogen, maar door de kwaliteitskorting te verhogen. De was 75% maar ging naar 65%. Deze maatregelen kan het kabinet via een AMvB (Algemene Maatregel van Bestuur) doorvoeren.

Grote hervormingen van de huurtoeslag, daar moet het kabinet ook een meerderheid in de Tweede en de Eerste Kamer voor hebben. Wellicht iets voor het volgend kabinet. Ook het CPB heeft zich gebogen over hoe de huurtoslag het beste hervormd zou kunnen worden, lees ik op http://www.cpb.nl/sites/default/files/omnidownload/CPB-PBL-Boek-24-Kansr.... Lees "Aanpassingen huurtoeslag" vanaf pagina 92 maar.

De kosten zijn uit de hand gelopen omdat de huren steeds maar omhoog gaan en de uitkeringen/lonen achterblijven.

Er wordt vreselijk veel geld nutteloos rondgepompt.

De huren moeten omlaag voor mensen die nu een toeslag nodig hebben om de huur te betalen. Dan hoef je dat geld niet meer rond te pompen.

Misschien moet het kabinet de huurtoeslag maar gewoon afschaffen! Waardoor woningcorporaties gedwongen worden om de huren voor de lagere inkomens betaalbaar te houden. De huur zou dan door de woningcorporatie bepaald moeten worden aan de hand van je inkomen en de kwaliteit van de woning. De huurtoeslag zorgt voor een prijsopdrijvend effect op de huurprijzen en maakt lagere inkomens alleen maar afhankelijk, waardoor zij in de problemen kunnen komen wanneer het kabinet moet besparen op de huurtoeslag. Denk maar aan ouderen met alleen maar AOW en volledig en duurzaam arbeidsongeschikten in de Wajong, WIA en de WAO. De huurtoeslag is ook een bureaucratisch gedrocht en het onnodig rondpompen van (belasting)geld.

Op https://www.woonbond.nl/nieuws en www.aedes.nl kun je het nieuws volgen rondom huren en de huurtoeslag.

Laatst gewijzigd op: 24 mei 2016 12:59

in al die jaren konden ze niet 1 keer een goed systeem bedenken wat voor altijd werkt. wat een klungels

Dit is een nep artikel nep nep nep

@Jasmine, wat bedoel je daarmee?

Bedoel dat dit nieuws is verzonnen.

Of dit nieuws verzonnen is, betwijfel ik. Want er zijn wel steeds budgetoverschrijdingen in de huurtoeslag en het kabinet is wel bezig met een beleidsonderzoek m.b.t. de huurtoeslag. Verder vind ik de website 'Follow the money' mij onbetrouwbaar en schreeuwerig overkomen.

Het lijkt mij het beste om eerst maar de komende Miljoenennota af te wachten. Wel houd ik rekening mee dat volgend jaar de huurtoeslag tussen de 10 à 20 Euro per maand lager kan uitvallen doordat er toch onverhoopt op de huurtoeslag bespaard moet worden. En nu veel woningcorporaties de huur voor huurtoeslagontvangers met alleen maar de inflatie verhogen, levert dat ook een bezuiniging op de huurtoeslag op, zonder dat de huurder geraakt wordt in de portemonnee.

Laatst gewijzigd op: 26 mei 2016 17:10

Ik vind het een verstandig advies van @D. Mast, om je niet te laten opjutten door allerlei berichten in de media. Vaak wordt de soep niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend, dat hebben we hier op het forum ook wel gezien met het artikel in Trouw over herbeoordelingen.

Als dit echt waar is, krijg je als betrokkene vast bericht van de Belastingdienst. En bij twijfel kun je daar altijd even naartoe bellen.

quote:

Op 26 mei 2016 schreef Robert - vervangend moderator namens UWV het volgende:

Ik vind het een verstandig advies van @D. Mast, om je niet te laten opjutten door allerlei berichten in de media. Vaak wordt de soep niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend, dat hebben we hier op het forum ook wel gezien met het artikel in Trouw over herbeoordelingen.Als dit echt waar is, krijg je als betrokkene vast bericht van de Belastingdienst. En bij twijfel kun je daar altijd even naartoe bellen.

En de Woonbond zal dat op de site ook vermelden wanneer er opnieuw gekort wordt op de hoogte van de huurtoeslag.

Pagina's


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!