Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > internet consultatie participatiewet en ziektewet
Nieuws
internet consultatie participatiewet en ziektewet
tt
68106

Het gaat niet direct over de wajong maar kan voor degenen die onder de participatiewetgeving vallen ( of ziektewet) wel van belang zijn.

Reageren kan tot 4 juni 2019.

https://www.internetconsultatie.nl/participatiewet_breed_offensief

Wilde het net plaatsen op verzoek van iemand, maar je bent mij voor.

Nou ik heb eronder geschreven hoe ze die vooruitgang bedoelen, want als je eenmaal net een eurootje meer verdient dan de Bijstandsnorm, gaan Toeslagen misschien direct al omlaag en ben je bijna verplicht de Gemeentelijke Belastingen ook te voldoen.

In elk geval ik hoop dat er een antwoord op mijn vraag komt.

Heb binnenkort dat probleem wel namelijk, ga nu pas na zoveel jaren op mezelf wonen, maar omdat de aanvullingsdeel vanuit Bijstand ergens om 400€ +- per maand zal gaan, weet ik toch dat ze mij direct proberen te plaatsen dan voor 20 uur werk wellicht, dus wat dat betreft lastige kwestie vind ik dat.

Wat heb je immers aan paar euro salaris meer, als je ze op een andere punt weer in moet leveren dat vind ik, ergens moet er toch een minimale iets zijn daarvoor?.

Dus ik bedoel als je samen met je partner op bijvoorbeeld Wettelijk minimumloon ga ik dan vanuit dat zoiets net lukt misschien, dan er slechter voor staan zou raar wezen maar ja.

Ieder(in):

1. Veranker de kwaliteitseisen van de jobcoach in de wet en verstevig de positie van de (potentiele) werknemer om tot mensgericht i.p.v. financieel gemotiveerd maatwerk te komen.
2. Het vrijlaten van inkomsten leidt niet tot volwaardig werknemerschap: neem het alternatief van de 7 maatschappelijke organisaties over en zorg voor een eenvoudig en eerlijk inkomen.
3. De banenafspraak verwatert en de voorbeeldrol van de overheid is onzichtbaar: zorg voor heldere doelstellingen die zich richten op alle mensen met een beperking.
4. Zorg voor goede en heldere communicatie over loonwaarde, reactietermijnen en onafhankelijke cliëntenondersteuning.
5. Blijf mensen met een beperking en vertegenwoordigende organisaties nauw betrekken.

https://iederin.nl/nieuws/18515/onze-reactie-op-wijziging-participatiewe...

Laatst gewijzigd op: 24 mei 2019 16:13
Laatst gewijzigd op: 04 juni 2019 13:40

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!