Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > in toekomst mogelijkheid tot ontwikkelen van arbeidsvermogen
Beoordeling van je arbeidsvermogen
in toekomst mogelijkheid tot ontwikkelen van arbeidsvermogen
N.T.
5883

Hallo,
Ik heb een tijdje terug een akkoord gegeven dat ik momenteel 100% arbeidsongeschikt ben en geen arbeidsvermogen heb, maar deze wel in de toekomst zou kunnen ontwikkelen.
Nu is het zo dat ik dus vanaf januari 2018 een uitkering van 70% krijg ipv 75%.
Klopt dit eigenlijk wel? Mag dit wel? Aangezien ik op dit moment helemaal geen arbeidsvermogen heb en ook niet kan ontwikkelen? In de toekomst, wanneer het een stuk beter met mij gaat kan ik waarschijnlijk en wil ik arbeidsvermogen gaan ontwikkelen, maar ik word toch nu al gekort op mijn uitkering?
Groetjes

Helaas is dat zo in de wet afgesproken. Iedereen die in de wajong 2010 onder de werkregeling* valt  krijgt te maken met die 5% strafkorting. Officieel wordt dat de "prikkel om te gaan werken" genoemd.

* Je valt onder de werkregeling als je arbeidsvermogen hebt maar ook als je nu geen arbeidsvermogen hebt maar die volgens uwv  in de toekomst wel zou kunnen ontwikkelen. Alleen als men in de wajong 2010 duurzaam geen arbeidsvermogen heeft en dus onder de uitkeringsregeling valt houdt men de 75%. (en mensen in de studieregeling houden hun 25%)


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!