Op https://iederin.nl/nieuws/17661/prinsjesdag-2015---mensen-met-een-beperk... lees ik dit:
"Prinsjesdag 2015: Mensen met een beperking over het hoofd gezien
De Algemene Beschouwingen zijn begonnen. Mensen met een beperking zijn in de Troonrede, in de Rijksbegroting en de Miljoenennota over het hoofd gezien. Ook in de berichtgeving in de media komen ze nauwelijks voor. Vrijwel nergens hoor of lees je dat hun koopkracht in 2016 fors omlaag gaat. Als ze de pech hebben in de verkeerde gemeente te wonen, daalt hun koopkracht met maar liefst 15%. De gedecentraliseerde zorg werkt nog niet en is een gemeenteloterij. De belangrijkste onderwerpen voor mensen met een beperking uitgebreid op een rij gezet.
Zorg en ondersteuning
Afhankelijk van de gemeente waar mensen hun begeleiding en ondersteuning aanvragen, kan het koopkrachtverschil oplopen tot 15 %. Voor een werkende met een beperking net boven het minimum is het koopkrachtverlies 11,1 %; de werkende zonder beperking gaat er 3,8 % op vooruit. Dit koopkrachteffect komt voor mensen met een beperking bovenop de 2400 euro die zij ieder jaar door hun ziekte of handicap al extra kwijt zijn aan eigen bijdragen, eigen risico en andere specifieke zorgkosten."
Je zou haast denken dat het kabinet en de (rechtse) media mensen met een beperking haten en minachten! Op https://iederin.nl/nieuws/17660/zorgvrager-verliest-koopkracht-in-de-gem... kun je lezen dat wanneer je pech hebt om in bepaalde gemeentes te wonen, je dan te maken kunt krijgen met onbetaalbaar hoge eigen bijdrages voor thuishulp en dagbesteding!
Op https://iederin.nl/nieuws/17663/dan-maar-een-brief-aan-de-koning/ lees ik dit:
"Dan maar een brief aan de koning
Het aantal rechtszaken over de WMO en de Jeugdwet neemt toe. Met ruim 1400 zaken in de eerste acht maanden van dit jaar, is er nu al sprake van een verdubbeling ten opzichte van het vorige. Het aantal rechtszaken neemt naar verwachting verder toe want 400.000 mensen wachten nog op een beoordeling van hun aanvraag. Illya Soffer, directeur van Ieder(in), sprak hier vrijdag 18 september over in EenVandaag en op NPO Radio 1."