Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Hulp gezocht bij aanvraag oWajong i.v.m. autisme
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Hulp gezocht bij aanvraag oWajong i.v.m. autisme
Fleur51
9085

Beste mensen,

Ik heb al veel informatie gevonden hier over het doen van een laattijdige aanvraag Wajong i.v.m. autisme, gediagnostiseerd op 51 jarige leeftijd.

Het kost me heel veel moeite om paperassen te verzamelen van rond de tijd dat ik 17 en 18 was, en het kost me nog meer moeite om deze bijeen te vormen tot een overzichtelijke stapel.

Ook probeer ik een begeleidende brief te schrijven om bij de eerste aanvraag te zoeken, maar ik zie steeds opnieuw door de bomen het bos niet meer.

Ik heb advies ingewonnen en gekregen van een advocaat. Toch zal ik de initiële aanvraag zelf moeten doen.

Is hier iemand (Jan?) met wie ik telefonisch contact zou kunnen hebben en die mij een paar goede vragen kan stellen of tips kan geven?

Ik ben me er van bewust dat de aanvraag voor 18-12-2020 gedaan moet worden omdat daarna deze mogelijkheid niet meer bestaat. Dit verhoogt de druk ook.

Alvast dank!

Ik raad je aan om MEE te vragen je te helpen en anders Humanitas. Zij kunnen helpen bij wat je moet doen in welke volgorde en bij wat nodig is voor de aanvraag en anderszins. Hierboven geef je al goed aan wat je wil
https://www.mee.nl/mee-locator

Het gaat om de medische kant, school en werk in het verleden, wat je wel kunt en het vaststellen van arbeidsongeschiktheid en arbeidsvermogen.

Het gaat om verzamelen van kopieën van rapporten en verslagen van artsen, ziekenhuizen, instellingen, scholen en dergelijke. Mogelijk weten ouders, broers en zussen en ooms en tantes nog namen van deze. Ook over wat je hebt gedaan en wat je wel/niet kunt kun je hen vragen.

Dit confronteert je heel erg met je beperking en is niet leuk, maar ook niet leuk voor je familie om dit met jou te moeten bespreken. Misschien is het iets om naast zaken voor de aanvraag ook een dagboek bij te houden om even de dag van je af te schrijven en geregeld naar buiten te gaan om te wandelen en te fietsen.

Laatst gewijzigd op: 02 november 2020 13:06

Jan,

Dankjewel,

Groet

Laatst gewijzigd op: 02 november 2020 14:51

Als je aanvraag doet omwille van arbeidsongeschiktheid, kan een psycholoog misschien helpen.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!