Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Hoorzitting was net een verhoor
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Hoorzitting was net een verhoor
Hedwig
15554

Ter info voor anderen die nog moeten gaan: de hoorzitting die ik bij het UWV heb gehad m.b.t. mijn bezwaar (volgens hen arbeidsvermogen) had meer weg van een verhoor dan van een objectief onderzoek. Zelfs bij het UWV heb ik nog nooit zoiets meegemaakt. Door zowel de verzekeringsarts als de arbeidsdeskundige werden vooral suggestieve vragen gesteld (bijv. niet: wat is uw grootste beperking maar: uw grootste beperking is..?, niet: hoe vaak slikt u die medicatie maar: u slikt die medicatie niet elke dag..?.niet bent u nog onder behandeling van..maar u bent niet meer onder behandeling..?, niet kijkt u wel eens films maar u kijkt nog naar films..? niet waar heeft u nu precies pijn maar: u heeft diffuse pijnklachten door het hele lichaam..?). De toon was onvriendelijk en ik had het gevoel me te moeten verdedigen alsof ik een delict heb gepleegd en bij de politie zat. Toen bij mij een gevoelige snaar werd geraakt en ik moest huilen toonde men geen enkel medeleven. Daarnaast werden m.i. ook irrelevante vragen gesteld, bijvoorbeeld over een cursus die ik zo´n 15 jaar geleden heb gevolgd.

Men probeerde me overduidelijk uit te lokken tot het doen van uitspraken die op arbeidsvermogen zouden kunnen duiden en om mijn verhaal te ontkrachten (ook de aangeleverde diagnoses werden betwist..). Zelf ben ik eerlijk gebleven maar ik vind dit geen eerlijke manier om toch al zieke/kwetsbare mensen op hun arbeidsvermogen te beoordelen. Ik vrees dan ook voor de uitkomst hiervan. Men nodigt je bijna uit om glashard te gaan liegen omdat zo´n beetje elke activiteit die je nog zelfstandig op een dag kan doen (wandelen, boodschappen doen, 15 minuten een boekje lezen..) lijkt te worden opgevat als arbeidsvermogen.

Dus mensen: bereid je voor op het ergste, schakel hier een jurist bij in en zorg dat je met een waterdicht verhaal komt!!

Het is een strenge keuring! Ik heb het vermoeden dat verzekeringsartsen streng maar eerlijk beoordelen.

Die mensen zijn getraind om je in de war te brengen en tegenstrijdige antwoorden te laten geven. Sommige vragen snap ik, maar wat maakt het uit of je af en toe een film kijkt. Dat doet iedereen toch wel eens?

Als je iemand mag meenemen naar zo'n gesprek zou ik dat zeker doen.

Laatst gewijzigd op: 07 mei 2018 09:32

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!