Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Het verhaal van Annette op UWV pers perspectief
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Het verhaal van Annette op UWV pers perspectief
Miss C.
35255

Lees net het verhaal van Annette op UWV perspectief en eerlijk gezegd ben ik blij voor haar maar het doet mij ook best wel veel pijn en verdriet om dit te lezen op de za-ochtend, terwijl ik de afgelopen 2 jr niets liever wil dan dat UWV ook mijn situatie erkent en helpt bij het vinden van een participatiebaan. In mijn situatie werd ik nl. niet afgekeurd en heeft UWV mij ao-perc op 31,25% gesteld- 35-minner dus. Mijn ZW werd stopgezet. Ik heb 17jr lang in Ned gewerkt en ook 6 jr in t buitenland en heb va mijn 11e complexe PTSS, Asthma en depressies gehad. Ik heb bij verschillende psychologen oa riagg etc gelopen. Mijn moeder was va miin 11e verslaafd aan harddrugs en ik woonde bij mijn vader. Op mijn 21e overleed ze plots door een ongeval/misdrijf - zaak Politie onopgelost. Ik heb n aantal jaar daarna toch de draad v mijn leven weten op te pakken en gewerkt - ik had wel veel uitval en klachten maar ik ging gewoon door. De afgelopen 2 jr kwamen de PTSS klachten, met name psycho-somatische klachten keihard terug. Maar ik word gestraft omdat ik werkervaring heb, gem. salaris verdiende en zo werd ik niet eens deels afgekeurd. Zo oneerlijk want ik zou heel blij zijn om naast behandeling (waar ik op wacht) ook weer ergens proberen te werken in bijv. een participatiebaan. Ik ben 46 jr. Hoe kan t dat 28e jarige Annette wel gehoord werd en door UWV geholpen werd maar veel mensen op middelbare leeftijd met middeninkomens en jaren werkervaring met vergelijkbare klachten niet - UWV?

Mogelijk herken je ook iets hierin:
https://perspectief.uwv.nl/forum/s/onbegrepenheid
https://perspectief.uwv.nl/forum/s/om-gek-van-te-worden

Het verhaal van Annette is hier te vinden:
https://perspectief.uwv.nl/artikelen/annette-vond-haar-zelfvertrouwen-terug

Mag ik vragen of je nu een bijstand uitkering van de gemeente of een uitkering van het UWV ontvangt?

Bericht 1 van 2

Hoi Miss C.

Ik snap je reactie op het verhaal van Annette, helemaal nadat ik jouw verhaal net heb gelezen! Wat knap van je dat je, ondanks alles dat er is gebeurt, toch bent blijven proberen om te blijven werken.

Je hebt het over in bezwaar gaan in je reactie op Sunny in een ander topic en dat lijkt me een goed idee. Misschien dat er dan opnieuw gekeken kan worden naar jouw situatie. Hier, vind je meer informatie over het maken van bezwaar: https://www.uwv.nl/particulieren/klantenservice/klachten-bezwaar-beroep/bezwaar-en-beroep/detail/bezwaarschrift-indienen

Jan vraagt aan jou of je op dit moment een uitkering van UWV hebt of van de gemeente. (Bijstandsuitkering) Als ik naar eerdere reacties van jou kijk, heb je geen uitkering van UWV, klopt dat?

Bericht 2 van 2

Als je een bijstandsuitkering hebt, kan de gemeente je misschien helpen bij het vinden van een geschikte baan. Zij zijn verplicht je te helpen als je een uitkering van hen krijgt.

Ik wens je heel veel sterkte en succes!

Met vriendelijke groet,

Monica
UWV Webcare


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!