Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Herkeuring oude wajong
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Herkeuring oude wajong
Pauline1990
16066

Een ja terug start ik met vrijwilligerswerk. In september met dit veranderd naar werken op contractbasis voor 12 uur. Dit ging op zich redelijk en ik wilde meer , Dus ik geen contact zoeken met het UWV over een mogelijke herbeoordeling. Ik wilde weten wat hun qua uren dachten dat ik aankom, omdat ze altijd redelijk voorzichtig waren meende ik. Een herbeoordeling was niet mogelijk pas na een jaar op contractbasis. Ik deed erg mijn best maar liet het erbij, een andere optie was er niet.

Intussen werkt ik 18 uur waarvan zes vrijwillig, Mijn werkgever als enthousiast ik ook. Helaas bleek snel dat dit teveel voor me was, en energieniveau kelderde, twee dagen werken, En na elke werkdag minimaal een dag bijkomen zo moe was ik. Midden april was mijn contract verlopen, ik zocht contact met het UWV , Ik wilde weten of ik qua uren ook naar beneden mocht. Helaas werkte mijn arbeidsdeskundigen er niet meer, en moest ik gewoon het algemene nummer bellen. Daar krijg ik een terugbelverzoek aangeboden Wat binnen 2 × 24 uur niet lukte, na wat uitvallen tegen de telefoniste Patrick binnen 10 minuten teruggebelt. De beste man kon me ook niet helpen, Gaf geen enkel zinnig antwoord en vroeg me hem op de hoogte te houden. Nadat ik een gesprek had met mijn werkgever besloten we dat het niet doorging zij wilde drie dagen of meer ik kom Max 10 uur. Ik vertel dit aan die beste man die me vroeg hem op de hoogte te houden, ik moest er maar goed over nadenken want het was nogal een beslissing. Hij luisterde niet ik had geen keuze ik besliste helemaal niet s, Er was geen andere optie. Ik moest goed nadenken en hem dan terug bellen. De volgende dag belde ik terug, geen gehoor. De dag waarop het zelfde. Toen het algemene nummer gebeld, terugbelverzoek. Snel wat ik gebeld door een collega Van hem, ze zei dat hij mij die week terug zou bellen maar niet binnen 24 uur dan werkt hij niet. Nu drie weken later heb ik hem nog niet vernomen, niets nieuws onder de zon bij het UWV.

Ik ging een wijziging doorgeven de WA jong, contract beëindigd. 10 minuten later belt het UWV, de verzekeringsarts wil je zien voor een her- beoordeling.
Ik ben boos waarom, ik vroeg erom en kon er geen krijgen. Nu werkelooslijk kan het ineens wel daarnaast weet ik dat mijn arbeidsvermogen als het er is, erg lAaag is. Max 5 uur. Waar letten ze op? Wat ik wil NIET het risico lopen dat ik 24 uur moet werken bijvoorbeeld, 12 uur is er veel en veelste veel bleek helaas.
Daarbij komt dat ik onverwachts ziekheit en lang in het ziekenhuis moest blijven oorzaak onbekend probleem bestaat nog, Wat werken voor nu volledig onmogelijk maakt tenzij het bij mezelf thuis is van wegen mijn huidige beperking.

Is het normaal dat het UWV na zo'n wijziging gelijk je wil zien? En wat kunnen ze adviseren wat is het minimum is voor hun bijvoorbeeld vier uur arbeidsvermogen of is dat pas van af bijv. 12 uur of vrijwilligerswerk?

Oef een heel verhaal.

Als ik het samenvat:

Je hebt een oud Wajong.

Re-integratie traject:
In 2016 gestart met vrijwilligerswerk.
In september 2016 gestart met 12 uur werken per week op contractbasis.
Daarna 12 uur werken en 6 uur vrijwillig. Dit was teveel, het energieniveau kelderde, twee dagen werken en na elke werkdag minimaal een dag bijkomen.
Midden april 2017 afloop contract.
Gesprek met werkgever. Geen verlening contract. Maximaal haalbare is 10 uur per week. Werkgever wil 3 dagen.
Maximaal haalbare is 5 uur werk per week, 12 uur is veel te veel.
Onlangs onverwachts ziek en in ziekenhuis. Oorzaak onbekend en probleem bestaat nog. Kan nu onmogelijk werken vanwege de huidige beperking.

>>2

Laatst gewijzigd op: 11 mei 2017 08:15

>>2

Contact met UWV:
In 2016 verzoek herbeoordeling aan UWV. Een herbeoordeling was niet mogelijk, dit kon pas na een jaar op contractbasis.
Midden april 2017 verzoek minder uren werken aan UWV. UWV gaf geen enkel zinnig antwoord en vroeg hen op de hoogte te houden.
Na gesprek met werkgever over geen verlening contract met UWV gezocht. Advies van UWV goed over nadenken. UWV zal terug bellen. Na drie weken nog niets van UWV gehoord.
Wijziging contract beëindiging doorgegeven aan UWV. 10 minuten later belt het UWV, langskomen voor herbeoordeling door verzekeringsarts.

Laatst gewijzigd op: 11 mei 2017 07:47

Is er iemand die je bij het re-integratie traject begeleidt? Heb je daar contact mee gehad? Als deze er is zou ik hiermee contact opnemen en bespreken wat het beste is.

Je schrijft dat je onlangs onverwachts ziek bent geweest en in het ziekenhuis bent geweest. Oorzaak onbekend en probleem bestaat nog. Kan nu onmogelijk werken vanwege de huidige beperking.

Dit is een verslechtering in gezondheid. Ik zou het medisch rapport opvragen bij de huisarts en een kopie naar het UWV sturen. Je kunt er een brief bij doen dat je door deze verslechtering (tijdelijk?) niet meer kunt werken of dat het maximaal aantal uren duurzaam minder is geworden. Het is mij niet helemaal duidelijk hoeveel uren nu wel / niet mogelijk zijn.

Als je een oproep voor een herbeoordeling krijgt dan moet je komen. Als je niet komt kun je gekort worden op je Wajong uitkering. Ik zou het gesprek goed voorbereiden en je mag iemand meenemen.

Wat een vervelende situatie.

Beste Pauline1990,

Wat rot dat je het werk niet meer kunt volhouden.

Logisch dat het irritatie bij je oproept dat je niet teruggebeld wordt door de arbeidsdeskundige.
Het is belangrijk om zelf even opnieuw te bellen, wanneer je niet binnen 24 uur wordt teruggebeld.
Dan kan er namelijk een ander type verzoek worden uitgezet voor je.

Je vraagt je af waarom je na het doorgeven van de wijziging wordt opgeroepen door de verzekeringsarts.

Geef je aan dat jouw gezondheid is verslechterd?
Dan kun je opgeroepen worden voor een herbeoordeling.
Dit gebeurt om goed te kunnen beoordelen wat er precies aan de hand is.

Hoeveel uren jij kunt werken wordt in samenspraak met jou bepaald.
Het gaat natuurlijk wel om jouw gezondheid.
Er is daarom geen sprake van een verplicht minimum aantal uren.

Veel sterkte met het gesprek!

Met vriendelijke groet,
Stella
UWV Webcare Team

Laatst gewijzigd op: 11 mei 2017 14:39

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!