Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Geen arbeidsvermogen maar niet duurzaam
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Geen arbeidsvermogen maar niet duurzaam
Roosvander223
9085

ik heb pas een rechtzaak gehad. Waarbij uwv heeft beoordeelt dat ik geen arbeidsvermogen hebt maar niet duurzaam. Terwijl mijn artsen duidelijk aangeven dat ik vaak behandeld ben en er geen verbetering is gekomen. Ik heb 5 chronische ziektes en ik word hierdoor alleen maar depressiever.  het is de laatste tijd verergert  heeft iemand van jullie dit ooit meegemaakt ? Ook heb ik een nieuwe wajong aanvraag gedaan.. en een brief verzonden dat het alleen maar verergert 

De arts van het UWV vindt blijkbaar dat er een behandeling is waardoor je arbeidsvermogen kan toenemen.

Het lijkt me verstandig dit te bespreken met je huisarts en te vragen welke behandeling dit is. Dan kan de behandeling gebeuren of een doorverwijzing naar een arts of behandelaar voor de juiste behandeling.

Als de huisarts zegt dat er geen behandeling (meer) is dan vraag je dat op papier te zetten door de huisarts en stuur je vervolgens een kopie naar het UWV.

Heb ik ook gedaan. Mijn advocaat heeft duidelijk aangegeven dat alle behandelingen zijn uitgevoerd. en geen verbetering van is gekomen. 

Je kunt bij het UWV een deskundigenoordeel aanvragen ( ‘second opinion' genoemd). Als je huisarts of specialist bereid is om een schriftelijke verklaring af te geven of telefonisch inlichtingen te verschaffen aan de UWV arts, geef dit dan bij het UWV aan.

Je kunt zo-wie-zo de verzekeringsarts verzoeken om met je huisarts of specialist contact op te nemen.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!