Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Geen arbeidsvermogen en herbeoordeling niet aan de orde
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Geen arbeidsvermogen en herbeoordeling niet aan de orde
HeliHelena3
37833

Ik heb een vraag over de Oude Wajong, van voor 2010, en de herbeoordeling hiervan in mijn geval. Er staat duidelijk door de beoordelingsarts geschreven in het beoordelingsverslag van 2015 dat ik geen arbeidsvermogen heb en dat een herbeoordeling niet aan de orde is. Dus ik ging er tot nu toe altijd vanuit dat ik dus zolang mijn situatie onveranderd blijft ik ook niet na 5 jaar weer herbeoordeeld wordt. Klopt dit of wat kan ik in 2020 verwachten op dit gebied?

Zolang jouw situatie onveranderd blijft zal het uwv jou niet zomaar gaan herbeoordelen. De 5 jaarlijkse standaard herkeuring is in 2004 afgeschaft. Alleen als er een wijziging in jouw situatie voordoet kan dat voor uwv aanleiding zijn om te herbeoordelen.

Of dat in de toekomst gaat veranderen is niet te zeggen, dat is totaal afhankelijk van wat de politiek daarover beslist maar op dit moment zijn daar geen plannen voor.

Laatst gewijzigd op: 27 augustus 2019 18:05

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!