Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Vereenvoudiging Wajong > Ga je extra geld op je spaarrekening sparen als je een oude Wajong hebt?
Vereenvoudiging Wajong
Ga je extra geld op je spaarrekening sparen als je een oude Wajong hebt?
jan
6650

Bij de oude Wajong heb je nu klassen waar je binnen valt. Vaak blijft je jaren binnen dezelfde klasse en blijft je Wajong uitkering met een half jaarlijkse aanpassing ongeveer gelijk. Je hebt dan niet met nabetalingen te maken.

Vanaf 1 januari 2021 verandert dat voor sommigen die een oude Wajong hebben. Voor sommigen zal gelden dat als het loon verandert ook de oude Wajong uitkering wijzigt.

Als je loon hoger wordt is het niet zo erg en krijg je soms nog een nabetaling met geld terug bij de definitieve vaststelling als je dit niet via een wijzigingsformulier hebt doorgegeven.

Als het loon lager wordt moet je geld terug betalen aan het UWV als je dit niet via een wijzigingsformulier hebt doorgegeven. Bovendien kan na een jaar je garantiebedrag vervallen als je loon te laag wordt of als je een jaar lang niet hebt gewerkt.

Bij wijzigen van je loon moet je steeds je toetsingsinkomen van de Toeslagen aanpassen en mogelijk heeft het ook gevolgen voor regelingen van de gemeente. Anders moet je daar ook nog bijbetalen.

Heb jij of ga je extra geld op je spaarrekening sparen als je een oude Wajong hebt om dit op te vangen?

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!