Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Vereenvoudiging Wajong > forum failliet
Vereenvoudiging Wajong
forum failliet
tt
10839

Dit forum is door uwv opgericht bij de invoering van de wajong 2015 en de herbeoordelingen op wel/geen av bij de owajong en wajong 2010 omdat alle wijzigingen vermoedelijk veel vragen zouden oproepen.
Het was bedoeld als platform voor de wajong doelgroep (en aanverwanten) waar men vragen kon stellen die door uwv en/of forumleden beantwoord zou worden. Het forum heeft wat opstart problemen gehad maar is uitgegroeid tot een platform waar men duidelijke, heldere en juiste informatie kon krijgen.
Toen er weer een nieuwe wetswijziging werd aangekondigd zijn er al vele vragen over die nieuwe wijzigingen gesteld maar uwv gaf steeds als antwoord dat men de vragen pas kon gaan beantwoorden als de wijziging door eerste en tweede kamer was. Op zich logisch.
Sinds 26 mei 2020 is de wijziging door de kamer waardoor de nieuwe wet op 1 januari 2021 ingaat (op scholingspunt al per 1 september 2020). Sinds die tijd zijn er nog meer vragen gesteld maar het valt me op dat inhoudelijk vragen nauwelijks meer beantwoord worden. Vandaag is er door uwv in 2 openstaande topics een "antwoord" gegeven, er wordt een standaard riedeltje opgedreund die in beide gevallen totaal niet ingaat op de vragen die in de topics gesteld worden.
https://perspectief.uwv.nl/forum/s/garantiebedrag-eerste-arbeid-in-novem...
en
https://perspectief.uwv.nl/forum/s/garantiebedrag-en-inkomensstijging?pa...
Een ander topic met openstaande vragen lijkt door uwv tot nu toe totaal genegeerd te worden, https://perspectief.uwv.nl/forum/s/volledige-wajong-bovenop-wia-ipv-gede...

Gaat uwv nog inhoudelijk op alle openstaande vragen reageren, of het voorleggen aan inhoudsdeskundigen en dan met een reactie komen, of blijft het uwv reageren met verwijzingen naar algemene pagina's waar de antwoorden op de gestelde vragen niet te vinden zijn en is dit forum failliet?

Bravo TT, kwaliteit van de antwoorden door UWV is inhoudelijk ver onder de maat. Mensen zitten niet te wachten op vage antwoorden of verwijzingen.

Op mijn laatste vraag kreeg ik ook een reactie die inhoudelijk niet relevant was.

Ik heb daarom mijn vraag gesteld bij mijnuwv.

@erikvanstee, het nadeel van via MijnUWV is dat de kennis die voor iedereen in een soortgelijke situatie geldt dan niet wordt gedeeld.

Haha, ja, had wel een iets gerichter antwoord gehoopt. Vroeg inderdaad niet om het exacte bedrag. Toch blij dat hier veel informatie te vinden is, maar voor dringende vragen zullen we dus de telefoon moeten pakken (al betwijfel ik of ik makkelijk antwoord krijg op mijn vraag als ik nu zou bellen met dezelfde vraag).

Laatst gewijzigd op: 31 oktober 2020 23:45

Ze weten gewoon niet meer wat ze doen, en de burger is lekker de dupe, want zie overal maar lekker hulp voor aan te vragen, gaat nogal lekker in de corona tijd

Ik zit nu qua problemen vrees ik qua Belastingdienst, ja ook die gasten rommelen maar wat

Ik snap er niks meer van zo, alles is verschrikkelijk

Mijn man ook, wonen we samen, moet hij naast zijn Wajong gedeeltelijke bijstand, want tja dat is wettelijk zo geregeld, kan de aanvulling dus niet alleen op mijn naam pfff dikke gedoe allemaal zo

Want wij zijn angstig als hij aan het werk word gezet, hebben wij alles insturen bij Bijstand en alles insturen naar UWV, niet normaal meer wat men verzint allemaal

En als ik aan het werk zou zijn, is het alleen insturen naar de Gemeente pfff Maar echt, hoop dat iedereen mij haat, en het nooit wat word, want zou dan alleen op gegeven moment Z..fM...d neigingen ervan krijgen

Ben blij dat het met dat niet zo gebeurd op het moment maar ja

Het is juist goed dat we op dit forum ervaringen kunnen uitwisselen met elkaar. Daarnaast geeft het UWV antwoord op belangrijke vragen. Ik zie het forum dus als iets positiefs. Ik denk dat veel Wajongers er iets aan hebben.

Het is een forum met enorm veel deskundige en steunende forumleden.
Ook heb ik de goede intenties van moderators altijd gevoeld die ingrepen als er iets faliekant mis ging.
En hoewel het soms lang kon duren, kwamen er wel antwoorden vanuit inhoudelijk deskundigen van het UWV over meer ingewikkelde vragen.

Maar als ik nu kijk zie ik dat algemene vragen (die niet meer op 1 hand te tellen zijn, zo vaak zijn ze al opnieuw gesteld) niet worden beantwoord.
Er wordt ondanks dat men daar kritische feedback op terugkrijgt en wanhoop toeneemt, geen inhoudelijk antwoord meer gegeven op vragen die niet met links of beslisbomen zijn te beantwoorden.

Stuitend is dat over minder dan 2 maanden deze wetswijziging in werking treedt zonder zorgvuldige informatie.
En dan is het forum best wel failliet.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!