Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > En zo begon het......
Beoordeling van je arbeidsvermogen
En zo begon het......
Blowbubbles
7564

Na een jaar op de wachtlijst was het dan eindelijk zover, ik mocht voor het eerste gesprek op bezoek komen bij de GGZ.
Vele weken, vragenlijsten, onderzoeken en gesprekken verder was er dan de conclusie dat er sprake was van een persoonlijkheidsstoornis door jarenlange problematiek die terug te leiden was naar mijn jeugd. Daarnaast bleek er ook sprake te zijn van ADHD en PTSS.

Een aantal weken geleden ben ik begonnen met de behandeling voor in ieder geval de persoonlijkheidsstoornis.

Jarenlang heb ik mij verzet tegen alle kritiek die ik kreeg op mijn gedrag. zowel privé als op mijn werk.
Ik vond zelf dat het allemaal wel reuze mee viel en dat de schuld voornamelijk bij de ander lag.
Na mijn zoveelste relatie, en na mijn zoveelste baan, kon ik niet anders meer dan op mijn 48ste realiseren dat er toch iets niet helemaal klopte met mijn manier van denken en doen.
Langzaamaan begint veel duidelijk te worden en ben ik nu ook op de leeftijd beland dat ik wat meer opensta voor de mening van anderen, en met name de specialisten op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg die mij van allerlei tips en adviezen voorzien, en mijn huidige vriendin.

Helaas heb ik deze week te horen gekregen dat mijn contract voor bepaalde tijd vanaf volgende maand niet verlengd zal gaan worden.
Ik zal dus weer opnieuw moeten gaan solliciteren, en daar ligt bij mij nu de angst.
Met de wetenschap die ik sinds kort onder ogen ben gaan zien, twijfel ik heel erg of ik het bij een nieuwe werkgever lang zal uithouden (lees: of de werkgever het lang met mij zal uithouden)
Het zijn altijd voornamelijk de volgende issues: ik neem geen blad voor de mond, ik heb een kort lontje, ik kan me niet snel ergens bij neerleggen, ik ben doordrammerig, ik heb weinig geduld, verzet me tegen de regels en heb moeite met autoriteit, ik schiet vaak in de verdediging enzovoort enzovoort.
Ik kan dit niet beheersen.

Ik weet dat ik mijn werk naar tevredenheid uitvoer zo lang ik kan werken onder mijn voorwaarden.
Maar uitleggen aan mijn werkgever en mijn collega’s dat ik die voorwaarde nodig heb betekent voor mij dat ik mij kwetsbaar moet opstellen.
Als ik dit zou aanhalen en uitleggen bij de sollicitatie, heb ik er een hard hoofd in dat ze me in eerste instantie hij überhaupt zullen aannemen, dus dat is geen optie.
Dan blijft er dus alleen de optie over dat ik mijzelf binnenbluf bij een nieuwe werkgever, en dan maar hopen dat het goed gaat.
In het verleden is gebleken dat dit telkens nergens op uitloopt. Ik kan simpelweg de situaties niet ontlopen op mijn werk waarbij ik mezelf ontmasker.

Het Theaterspelletje dat ik speel wordt steeds moeilijker.
ik wil gewoon mezelf kunnen zijn.
Volgens de specialisten Kunnen we na verloop van tijd wel iets doen aan de persoonlijkheidsstoornis.
Wat mij echter het meeste zorgen baart, is de PTSS.
Zodra ik in een bepaalde situatie terecht kom, openbaart zich bij mij de verdedigingsmodus door angst en paniek.
Ik heb geen idee wat ik hier aan kan doen of mee moet doen.

Ik zou graag willen weten of er een instantie is of een afdeling binnen het UWV waar ik mij met deze problematiek kan melden zodat we samen op zoek kunnen gaan naar een oplossing.

Bericht 1 van 2

Hoi Blowbubbles,

Een jaar op de wachtlijst! Dat is wel erg lang. Helemaal omdat het voor jou al zoveel jaren heeft geduurd voordat je er aan toe wilde geven dat er iets aan de hand is.

Ik vind het wel heel erg knap van je dat je de stap hebt durven zetten!

Hopelijk kunnen de specialisten je goed helpen nu duidelijk is dat je een persoonlijkheidsstoornis, PTSS en ADHD hebt. Er kan nu in ieder geval een behandelplan worden gemaakt, dat lijkt me heel fijn.

Wat jammer voor je dat je contract niet wordt verlengd. Ik snap dat je nu aanziet tegen het moeten solliciteren. Als jouw contract echter niet wordt verlengd en je hebt voor je 1e werkloosheids-dag nog geen nieuwe baan, heb je misschien recht op WW.  

Laatst gewijzigd op: 01 oktober 2020 11:07

Bericht 2 van 2

Vanuit de WW kun je in contact komen met een adviseur werk waar je je “issues” mee kunt bespreken. Dit is namelijk degene die over solliciteren en het zoeken naar werk gaat. Misschien heeft deze wat tips voor je of kan je helpen met het introduceren bij werkgevers.

Kijk hier, voor andere mogelijkheden van hulp van UWV en gemeente.

Misschien zijn er vanuit de gemeente nog meer mogelijkheden waarbij zij je kunnen helpen. Dat zul je bij je gemeente moeten navragen,

Ik wens je in ieder geval heel erg veel succes met de behandelingen en het vinden van een geschikte baan voor jou!

Met vriendelijke groet,

Monica
UWV Webcare


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!